آرام باشید! این بول ران به پایان رسیده 📉

حدود یک ماه پیش در موردش نوشتم، و تمام نشانه‌ها همچنان به این واقعیت اشاره دارن که این بول ران (Bull run) در اکتبر به پایان رسیده. پست‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی در مورد قوانین آمریکا، کاهش نرخ بهره فدرال رزرو، پذیرش نهادی معمول و غیره به عنوان “دلایل” برای اینکه بیت کوین به یک سوپرسایکل اسطوره‌ای برسه و فردا به ۱۵۰ هزار دلار و ماه بعد به ۵۰۰ هزار دلار برسه، وجود داره.

اونایی که به اندازه کافی تو این بازار بوده‌ان، می‌دونن که این فقط فریاد از سر ناامیدیه، به خصوص با توجه به این واقعیت که ما یک آلت سیزن (alt season) واقعی نداشتیم و دامیننس بیت کوین همچنان بالا مونده. باید آرامش خودتون رو حفظ کنید و فقط چیزی رو که جلو روتونه تحلیل کنید.

۱. تایم‌لاین‌های چرخه (Cycle Timelines)

تا به امروز، مطمئن‌ترین راه برای تخمین پایان بول ران‌ها، اندازه‌گیری تعداد هفته‌ها/روزها بین سقف‌های بول ران (که به طور مداوم حدود ۱۴۲۵ روز است) یا از کف بازار خرسی تا سقف بازار گاوی بوده.
حتی اگه نمی‌خواید زحمت شمردن روزها رو به خودتون بدید، یک الگوی واضح از سقف‌سازی بیت کوین در هر چرخه، یک ماه زودتر، به سختی قابل نادیده گرفتنه: دسامبر ۲۰۱۷، نوامبر ۲۰۲۱، اکتبر ۲۰۲۵… و سپس سپتامبر ۲۰۲۹.

۲. تحلیل تکنیکال (Technical Analysis)

از آنجایی که این‌ها حرکات بلندمدت هستن، همیشه برای دید بهتر و فیلتر کردن نویزها، چارت رو زوم اوت کنید. سال ۲۰۲۵ تقریباً کپی پیست بول ران ۲۰۲۱ بود، با دو قله متمایز و یک اصلاح در میانه بول ران. شکستن زیر ۵۰SMA و بسته شدن کندل هفتگی (همونطور که این هفته می‌بینید اتفاق می‌افته - خط آبی) فقط یک “تایید نهایی” بر پایان بول ران خواهد بود.
علاوه بر این، همونطور که قبلاً هم اشاره کردم، واگرایی منفی (negative divergence) همیشه یک سیگنال بسیار قویه که زمان سود گرفتن رسیده، به خصوص اگه با تایم‌لاین‌های چرخه که در بالا ذکر شد، ترکیب بشه.

۳. معیارهای آنچین (Onchain Metrics)

هر کسی که با این معیارها آشناست، احتمالاً در سطوح خاصی از MVRV، Puell Multiple، NUPL و چند مورد دیگه، آلرت (alert) تنظیم کرده بود، اما هیچ کدوم از اونا تو این چرخه فعال نشدن، به جز Long Term SOPR که در جولای هشداری بالای مقدار ۶ فرستاد. همونطور که من و بقیه اخیراً اشاره کردیم، سایر معیارها در حال مسطح شدن هستن، بنابراین دیگه نباید اونا رو صرفاً همینطور بپذیرید و امیدوار باشید که مثلاً NUPL به ۰.۷ برسه.

بهترین کار اینه که تمام ابزارهای موجود رو با هم ترکیب کنید و فقط روی یک نوع معیار تمرکز نکنید.

امیدوارم این تحلیل بهتون دید خوبی داده باشه تا با درایت بیشتری قدم بردارید. برای حمایت از تیم تحلیل و دسترسی به ابزارهای معاملاتی بیشتر، می‌تونید از طریق لینک زیر در ال‌بانک ثبت‌نام کنید:

1 لایک

سلام میشه لطفا یه جوری بگی من بفهمم
الان بازار رشد می‌کنه یا نه؟
ممنون از تحلیلهای خوبی که میزاری

منم موافقم باهات ، عجیب همه چارتها و نشونه ها شبیه اواخر ۲۰۲۱ ولی تفاوتهای فاندامنتالهایی که پیش رو داریم می‌تونه یکم بازارو نجات بده، نرخ تورم که ده روز دیگه اعلام میشه و نرخ بهره دسامبر که می‌تونه تعیین کننده باشه، و البته اتمام تعطیلی دولت و در آخر پایان دوره ریاست جروم پاول

چیزی که خودم پیش‌بینی می‌کنم اینه که نرخ تورم بالا اعلام میشه و کاهش نرخ بهره در دسامبر نداریم، اگه دولت همچنان تعطیل باشه وضعیت بدتر میشه، از اونورم توافق با چین بازیچه ای شده واسه ترامپ و بچه هاش که بازارو دستکاری کنند پس فعلا ریسک بالایی داره که داخل بازار باشیم، از اواسط ژانویه تا چند ماه بعدش احتمال ی افزایش قیمت داریم و اواخر سال آینده بازار خرسی رو شاهد خواهیم بود

آره لطفا بگید الان چکار کنیم بخریم یا صبر کنیم،من لیکویید های پی درپی یه ذره از سرمایه م مونده ،مجبورم تعهدی خرید کنم