توی صنعت ارزهای دیجیتال، هر چند وقت یک بار، یه بخش تازهای به مرکز توجهات میاد و تبدیل به ترند جدیدی میشه که شرایط بازار و آینده رو حتی بعضیوقتا تغییر میده. مثلا میم کوینهای سولانا، توکنهای RWA، ایردراپهای بازیای تلگرامی و میم کوینهای سیاسی و… توی چند وقت اخیر هر کدوم برای مدتی ترند اصلی و هیجانانگیز جدید بازار بودن.
به نظر شما ترند جدید بعدی صنعت ارزهای دیجیتال چی میتونه باشه و بگید که چرا اینطور فکر میکنید؟
به نظرم DePIN ترند بعدی بازار کریپتو خواهد بود!
سوال خیلی خوبی پرسیدی. من فکر میکنم ترند بعدی بازار کریپتو، شبکههای زیرساخت فیزیکی غیرمتمرکز یا همون DePIN هست. بذار برات توضیح بدم چرا:
۱. ارتباط مستقیم با دنیای واقعی
برخلاف میمکوینها یا توکنهای RWA که اشاره کردی، DePIN داره یه کار خیلی مهمتر انجام میده: اتصال مستقیم بلاکچین به زیرساختهای فیزیکی دنیای واقعی. این یعنی ارزش واقعی، نه فقط هایپ موقت!
۲. مدل اقتصادی پایدار
- درآمدزایی واقعی از طریق ارائه خدمات ملموس
- پاداشدهی منطقی به مشارکتکنندگان
- کاهش هزینههای واسطهگری
۳. کاربرد در همه جا
دیپین میتونه تو حوزههای مختلف استفاده بشه:
- اینترنت و شبکههای مخابراتی (مثل Helium)
- نقشهبرداری دیجیتال (مثل Hivemapper)
- ذخیرهسازی اطلاعات (مثل Filecoin)
- انرژی و برق خورشیدی
- حمل و نقل هوشمند
۴. حل مشکلات واقعی
برخلاف بعضی ترندهای قبلی که بیشتر جنبه سوداگری داشتن، DePIN داره مشکلات واقعی رو حل میکنه:
- کاهش هزینههای زیرساختی
- توزیع عادلانهتر منابع
- حذف انحصار شرکتهای بزرگ
۵. پتانسیل رشد عظیم
- بازار زیرساختهای فیزیکی چند تریلیون دلاری
- امکان جذب سرمایهگذاریهای سنتی
- مورد توجه شرکتهای بزرگ و دولتها
۶. پایداری طولانی مدت
برخلاف ترندهای قبلی مثل میمکوینها که عمر کوتاهی داشتن، DePIN یک مفهوم پایدار و بلندمدته چون:
- زیرساختهای فیزیکی همیشه مورد نیاز هستن
- مدل درآمدی مشخص و پایدار داره
- با پیشرفت تکنولوژی، کاربردهاش بیشتر میشه
خلاصه
فکر میکنم DePIN برخلاف ترندهای قبلی که گاهی فقط روی هیجان و FOMO ساخته شده بودن، یک پایه منطقی و کاربردی قوی داره. این میتونه باعث بشه حتی در دوران رکود هم ارزش خودش رو حفظ کنه.
نظر شما چیه؟
نظر شخصیم اینه که موسسات مالی و دولت ها تمرکزشون رو گزاشتن روی RWA و باید نگاهمون بهش باشه ولی هنوز این حوزه راه داره تا ترند شدن مطلب دوم راجب depin هست که با گذر زمان توجه بیشتری داره بهش میشه و من نظرم اینه میتونه ترند بعدی باشه و اینکه بیشترین هایپ الان برای پروژه هایی هست که با هوش مصنوعی سر و کار دارن
موافقم. منم فکر میکنم پروژههای DePIN ترند مهم بعدی هستند و البته توکنهای هوش مصنوعی به نظرم توی یه نقطهای که خیلی هم دور نیست، بالاخره تبدیل به ترند اصلی و غولهای بازار میشن