دیروز داشتیم با یکی از رفیقام سر این بحث میکردیم که خلبان بمرده یا نه. به این نتیجه رسیدیم که ماینینگ هنوز زندهست، فقط یه مدت خوابیده. هر وقت سختی شبکه میره بالا و قیمتها پایین میاد، مردم فکر میکنن همه چی تموم شده، ولی این فقط یه دور جدید از حبابهاست که دوباره میاد!
چند سالی هست که تو دنیای کریپتو هستم، هر دفعه که همه چی به نظر میرسه به آخر رسیده، یه اتفاق جدید میفته. پس به جای اینکه بیام بگم “بیتکوین میرسه به صفر، همه ارزها رو بفروشید”، گفتم بیام یه سری واقعیتها رو بگم که چرا الان اینطور شده و چطور ممکنه به نفع کسانی باشه که هنوز تو بازی هستن.
چرا همه میگن ماینینگ مرده؟ خوب، اتریوم سال ۲۰۱۸ تا ۱۴۱۷ دلار رسید، الان که ۱۲۱ دلاره، خب خب، افت زیادی کرده. سال پیش یه ریگ ۸ گرافیکی میتونست روزی ۲۵ دلار دربیاره، الان خیلیها حتی هزینه برقشون رو هم نمیتونن جبران کنن. ولی این یعنی چی؟ یعنی فرصت! وقتی همه میرن، سختی شبکه پایین میاد و اونوقت شاید بشه دوباره سود خوب درآورد.
خب، کی دوباره ماینینگ سودآور میشه؟ وقتی همه ماینرها دستگاههاشونو خاموش کنن، سختی پایین میاد و ممکنه یه دفعه سود بترکه. خیلی وقتا همینطور پیش میاد.
اگه میخوای ماینینگ رو شروع کنی، باید ببینی وضعیت مالیت چطوره. اگه پول اضافی داری، برو وارد شو، اما با یه ریگ کوچیک شروع کن. از همون اول زیاد هزینه نکن. همه ماینرهای موفق چشمانداز بلندمدت دارن، پس عجله نکن. ماینینگ یه کسب و کاره، نه فقط راه پول درآوردن، پس باید از پروژههای خوب هم حمایت کنی.
یادمه NVIDIA هم یه خورده ناراحت بود که ارز دیجیتال باعث افت سهامش شد، ولی خب، اینا جزئیات کوچیکه. مهم اینه که خودت با عقل بری جلو، و زیاد روی ارز دیجیتال سرمایهگذاری نکن، چون هیچ وقت نمیدونی فردا چی میشه!
در کل که من ماینر نیستم همینجوری گفتم. شما هم بگید ببینم چی میگید. بدویید حوصله م سر رفته حال ندارم