بچه ها من یه چیزی دیدم داخل ردیت خیلی باحاله به نظرم. این پست رو کسی گذاشته که ازش کلاهبرداری شده و در نهایت با کمک یک هکر سفید تونسته راهی برای بازپسگیری بخشی از داراییش پیدا کنه. براتون ترجمه ش کردم:
یکی از کلاهبرداران که منو فریب داد که روی یه ل ی ن ک مشکوک (که خودش رو به عنوان پشتیبانی فنی SNX در دیسکورد معرفی کرده بود) کلیک کنم، نصف کیف پولم رو تا الان برداشته (حدود ۱۳۰ هزار دلار). بقیه هنوز توی حسابم هستن، ولی به آرامی دارن از جلوی چشمام ناپدید میشن.
شما میتونید تمام تراکنشهایی که از امروز صبح انجام شده رو ببینید که چطور اون فرد داره همه چی رو پاک میکنه.
متأسفانه به نظر میرسه هیچ کاری نمیتوانم بکنم جز اینکه گهگاهی به انتقالهای اتر که اون انجام میده بپردازم و بتونم مقداری از اون رو از کیف پولم بیرون بکشم.
تنها دلیلی که هنوز عبارت محرمانهام رو با تمام دنیا به اشتراک نگذاشتم، امیدی خاموشه که شاید یه روز بتونم اون رو پس بگیرم. ولی اگر این هیچ وقت ممکن نباشه، شاید بهتره که اون رو با شما به اشتراک بذارم. در نهایت این منو خوشحال میکنه که کسی دیگه قبل از اینکه scofield#0471 همه رو برداره، اون رو دزدی کنه…
ویرایش:
میبینم که بعضیها میپرسن چرا کوینها رو جابجا نمیکنم. جواب اینه که من واقعاً، واقعاً، واقعاً سعی کردم. اما به نظر میرسه که یه اسکریپت وجود داره که بلافاصله کوینها رو به کیف پول دیگهای منتقل میکنه، بدون توجه به اینکه چه چیزی برای هزینه گاز یا آدرس وارد کنم. تا الان من در جابجایی ALCX، YFI، SLP، و AAVE شکست خوردم - بنابراین تسلیم شدم چون نمیدونم چی باید بکنم و تنظیم یه اسکریپت برای خودم از توانم خارج هست. هر وقت ETH اضافه میکنم، فقط کار رو برای اون کلاهبردار راحتتر میکنه که کوینها رو برداره. بنابراین چیزی که الآن میتونم انجام بدم، فقط تماشا کردن هست.
ویرایش دوم:
من ل ی ن کی به یه سایتی دریافت کردم که قراره افزونه متاماسک من رو تأیید کنه. سایت به اندازه کافی واقعی به نظر میرسید که روش کلیک کردم و عبارت امنیتیام رو وارد کردم. اونجا بود که یکباره ۶ سال HODLing رو در یک لحظه از دست دادم…
ویرایش سوم:
معمولاً من خیلی حساس به امنیت هستم و خیلی مواظب پشتیبانی آنلاین از افراد غریبه هستم. اما به دلیل ترکیبی نادر از بیخوابی از شب قبل برای تماشای فینال یورو ۲۰۲۰ و غفلت از توجه به موقع، اشتباه کشندهای مرتکب شدم و به چیزی که حالا کاملاً واضح یک کلاهبرداری پیچیده بود، اعتماد کردم. به قدری عادت داشتم که برای وصل کردن کیف پول به سایتهای دیفای تأیید رو بزنم که حواسم پرت شد و این به نظر کاملاً معتبر اومد.
وقتی متوجه شدم چی داره اتفاق میافته دیگه خیلی دیر شده بود. من از طریق مکبوک وارد متاماسک شدم چون کیف پول اصلیام روی کامپیوتر شخصی بود، ولی هیچ فرقی نکرد. اول ۸ اتر، بعضی سوشی و GNT قدیمی که فراموش کرده بودم تبدیل کنم رو برداشتند. بدون هزینه گاز، حمله متوقف شد. بنابراین فکر کردم سریع باشم و کمی گاز اضافه کنم تا بتونم مقداری از داراییهام رو بیرون بکشم. این جواب نداد - هر چقدر که هزینه گاز پیشنهاد میدادم، یا فوراً بالاتر میرفت (AAVE و STETH رو از دست دادم) یا پذیرفته میشد و به کیف پولی میرفت که نمیشناختم (ALCX رو اونجا از دست دادم). بعد از اون، اون آدم شروع کرد به نقد کردن داراییهام و هزینه گاز رو برای این کار وارد کرد. من تونستم - و این از طریق کلیک کردن شدید و قبول کردن هر پیشنهاد گاز با بالاترین قیمت بود - اتر رو به کیف پول جداگانهای منتقل کنم. تونستم مقداری از اون رو بیرون بکشم که حملات رو کند کرد چون دیگه اتر برای پرداخت هزینه گاز وجود نداشت. این هر ساعت اتفاق میافتاد و من تونستم حدود ۰.۰۵ اتر رو بیرون بکشم. LOL
این کاملاً اشتباه من بود و مربوط به SNX نیست، که انصافاً هشدار میدهند که چیزی مثل من انجام ندهید. اما من خسته بودم، پیامی به پشتیبانی فنیشون فرستاده بودم و به جای خوندن هشدار، مثل یه نوآموز نادیده گرفتمش، بنابراین بله - این اشتباه من بود و تقصیر خودم هست.
به کسانی که فکر میکنند این فیکه، امیدوارم هیچ وقت برای شما پیش نیاد. من مجبور شدم یه روز از کارم مرخصی بگیرم تا این فاجعه آهسته رو تماشا کنم - من نشستم با یه حس ناخوشایند، با سینهای که تند تند میزد و گهگاهی شروع به گریه کردن میکنم که فقط میتونم فرض کنم این یه حمله پانیک آهسته است. به همسرم گفتم که understandably شوکه شده. وقتی همه چیز از دست بره، باید به خانواده بگم که تنها به دلیل یه اشتباه کوچیک، همه چی رو از دست دادم.
این رو به عنوان هشداری به بیشتر افراد جامعه منتشر کردم که به راحتی ممکن بود به همون تله بیافتند.
قبلاً به صرافیها نگاه منفی داشتم، اما حالا همهشون به نظر امنتر میان چون حداقل ۲FA دارن که متاماسک اینو نداره.
حالا تقریباً به این نتیجه رسیدم که دیگه باور ندارم که کریپتو فقط دنیا رو بهتر میکنه و برای اولین بار دارم فکر میکنم که به دنبال مقررات بیشتر باشن و هر کیف پول به یک شناسنامه وصل بشه - تا یه روز بتونم بفهمم اون آدمی که همه چیز رو از من دزدید کی بوده و از باقیموندهام برای گرفتن عدالت هزینه کنم.
چهارمین ویرایش
خیلی از شما که همدلی و حمایت خود را نشان دادید، خیلی متشکرم. به کسانی که به من گفتند که برای نگهداری این مقدار ارز در MM احمق/بیخود/احمق بودم، از شما هم تشکر میکنم، ولی بعد از ۱۰۰ کامنت اول دیگه نخوندم چون خیلی تکراری شدند. واقعاً اشتباه بود که این مقدار ارز را در MM نگه داشتم و حالا که به گذشته نگاه میکنم، این که لجر من اجازه نمیداد به بعضی از سایتهای Defi وصل بشوم، یک هشدار واضح بود نه یک مانع.
از ظهر امروز به بعد، یکی از شما به من سرویس flashbots رو در دیسکورد پیشنهاد دادید. با کمی (بخوانید خیلی زیاد) تردید از استفاده دوباره از دیسکورد، اطلاعاتم را گذاشتم و یکی از افراد تیمش به نام الکس با من تماس گرفت.
من فعلاً جزئیات بیشتری نمیدهم چون او هنوز روی موضوع کار میکند، اما او در حال حاضر بیش از ۴۰ استت که در استخر ETH/STETH در Curve قرار داشت را نجات داد. من خیلی خوشحالم چون این ۸۵ هزار دلار که فکر کرده بودم از دست رفته، حالا برگشته (و در لجر است، قبل از اینکه سوال کنید).
امیدوارم که برای ۳۵ هزار دلار باقیمانده هم چیزی بشود، اما این احساس خوبیه که به دزد یک ضربه بهش زدیم.
از شما که گفتید ممکنه بخشی از پولهای دزدیدهشده به کراکن رفته باشه، از شما متشکرم و بهشون پیام میزنم و امیدوارم بتونن پول رو مسدود کنند و شاید حتی کمک کنند که فرد دزد شناسایی بشه (اما خیلی امیدوار نیستم چون نمیدونم که این کار واقعی هست یا نه و آیا کمک خواهند کرد یا نه).
در مورد سایتی که روش کلیک کردم، اگه واقعاً میخواهید بدونید دایرکت مسیج بدید ولی اینجا نذاشتمش که کسی دیگه روش کلیک نکنه و اشتباه من رو تکرار نکنه. با میزبانهای دامنه تماس گرفتم تا ازشون کمک بخوام که دزد رو شناسایی کنند.
واضح است که امروز بهترین روز دنیا نیست، اما از چند ساعت پیش خیلی بهتر شده.
ویرایش پنجم و امیدوارم آخرین ویرایش
ممنون از همه کسانی که پیامهای مثبت و حمایتی فرستادید، هم اینجا و هم در چت. واقعاً کمک بزرگی کرد، مخصوصاً در ابتدا که تحت استرس شدید و احساس غیرقابل توصیفی بودم که حسابم داره خالی میشه و هیچ کاری نمیتوانستم انجام بدم. مشاورههای مفید از افراد کمککننده بود و من بهویژه از توصیه به تیم flashbots خوشحال شدم.
الکس فوقالعاده بود. بعد از اینکه تأیید کرد که حساب واقعاً متعلق به من است، وارد عمل شد تا خونریزی رو متوقف کنه (و من از اینکه هم گروههای دیسکورد و هم این ساب ردیت میخواستند صحتسنجی کنند که این دروغ یا کلاهبرداری نباشه، قدردانی میکنم). او یک حساب burner راه انداخت تا هر ETHی که وارد میشود، فوری سوزانده بشه و دیگر دزد نتونه چیزی انتقال بده چون دیگر هیچ گازی برای تراکنشها نبود. بعد شروع به انتقال باقیمانده سکهها به یک کیف پول امن کرد. در زمان نوشتن این متن، او ۱۱۷ هزار دلار از ۱۲۰ هزار دلاری که باقی مانده بود (با قیمتهای صبح امروز) بازیابی کرده. هنوز مقداری باقیمانده که امیدوارم به زودی بیاد، اما با توجه به اینکه این صبح ۸۰ درصد پول رو دزدیدند، این مقدار باقیمانده فقط خطای گرد کردن در مقایسه با چیزی که از دست دادم، هست.
برای کسانی که نیاز دارند جزئیات او رو بدونند، دایرکت مسیج بدید یا منتظر باشید که در آخرین ویرایش جزئیات توییترش رو بعد از اینکه همه چی تموم شد و من آرامش پیدا کردم، اضافه کنم. او فوقالعاده است و در حالی که از من هزینه کمی خواسته، واقعاً ارزشش رو داشت.
ممنون از کراکن که تماس گرفتند و از SNX معذرت میخواهم اگر به نظر رسید که من اشتباهاً اونها رو مقصر میدونستم. امیدوارم کراکن بتونه کمک کنه ولی من همچنین به خیلی از صرافیهای دیگه هم پیام میزنم - هر کاری که بتونم انجام بدم تا پول دزد رو برای او سخت کنم خوشحال میشم و شاید حتی بتونم اون رو گیر بیارم (اما واقعاً امیدوار نیستم).
برای کسانی که همیشه تعجب میکنند (۱) نه، من این کار رو برای کسب سود از moon farming نکردم چون در نهایت چند دلار و کسب karma نمیتونه این ضرر رو جبران کنه، (۲) این یک حساب جدید نیست. من سالهاست که در ردیت هستم اما معمولاً سکوت میکنم چون چتها خیلی سریع سمی میشوند، (۳) حتی خودم میدانستم که نگه داشتن این مقدار در یک کیف پول داغ ریسک داره ولی چون مدت زیادی است از MM استفاده میکنم و لجر با بعضی از سایتهای Defi چالش داشت، از این کار غافل شدم. من واقعاً ای کاش بیشتر مراقب بودم ولی دیگه کاریش نمیشه کرد. هیچکس رو جز خودم و دزد مقصر نمیدونم ولی ای کاش MM قابلیت ۲FA داشت که این کار رو متوقف میکرد یا راهی برای یخ زدن فوری حساب میداشت که باز هم جلوی خونریزی رو میگرفت و امکان بازیابی فراهم میشد و (۴) برای همه شما که از بالای صندلی خود به من نصیحت میکنید که این کار چقدر احمقانه است و چرا نباید دادههای شخصی خود را آنلاین استفاده کنید - من کاملاً میفهمم و با دیدگاه شما موافقم، چون دیروز خودم دقیقاً فکر میکردم که هیچ وقت چنین چیزی برای من اتفاق نمیافته…
این روز خیلی سخت بود اما با گذر زمان خوب میشم.
ویرایش ششم و نهایی
خب، پس این ۲۴ ساعت گذشته بسیار غیرواقعی بوده. برای آنهایی که میخواهند تمام رویدادها را بدانند، در اصل داستان به این شکل است:
من چند حساب مختلف دارم، اما در ماههای اخیر استفاده زیادی از MetaMask داشتم. بهطور عمده به این دلیل که Argent گازهای زیادی میگرفت و دفترچهی سختافزاری من همیشه به بعضی از سایتهای دیفای که به MM متصل کرده بودم وصل نمیشد. با توجه به رشد بازار ارزهای دیجیتال و انجام معاملات کوچک و استیکینگ، ۲۰ هزار دلاری که ۶ ماه پیش در کیف پول داغ داشتم، به حدود ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار دلار دیروز تبدیل شد.
اولین اشتباه من این بود که چنین مبلغ زیادی را روی MM گذاشتم. در واقع، من بهطور فعال در نظر داشتم که مقداری از آن را جابجا کنم، اما با دیدن گذشته، خیلی دیر اقدام کردم. گاهی اوقات قیمتهای گاز در اتریوم دیوانهکننده بود و از بدشانسی من دیروز یکی از ارزانترین روزها بود که تراکنشها چند دلار هزینه داشتند، نه ۲۰ تا ۷۰ دلاری که در هفتههای گذشته دیده بودم. سعی در صرفهجویی در چند صد دلار، تبدیل به یک تصمیم بسیار بد شد.
با نگاه به گذشته، ای کاش بلند میشدم و به سر کار میرفتم و بدترین چیزی که ممکن بود اتفاق بیفتد، احساس ناامیدی عمیق از عملکرد انگلستان در شب قبل بود. اما به جای آن، تصمیم گرفتم یکی از گرانترین اشتباهات زندگیم را مرتکب شوم.
دیروز تصمیم گرفتم که بالاخره پیامکی به تیم پشتیبانی در چت Discord برای SNX بزنم و از آنها بخواهم که به من کمک کنند با مقداری SNX که در کیف پول L2 واریز کرده بودم. مشکل این بود که من مقدار SNX را در شبکه اصلی Optimism میدیدم که فقط توکنهای SNX را نشان میداد، اما نه اتریوم من، در حالی که شبکه اصلی اتریوم اتریوم و سایر آلتکوینها را نشان میداد، اما توکنهای SNX را نشان نمیداد.
من به فروم رفتم و در چت درخواست کمک کردم. پاسخی نگرفتم و بعد از مدتی دوباره امتحان کردم. اینبار ۳ نفر به صورت خصوصی جواب دادند که هرکدام ادعا میکردند از تیم SNX هستند. در حالی که فروم هشدار میدهد که مراقب این موضوع باشید، من خسته بودم و فرض کردم شاید اینطور مثل سایر فرومها باشد که اگر مدرها مشغول هستند، افراد دیگر میتوانند به شما کمک کنند.
بدشانسی من این بود که به کلاهبردار جواب دادم و مشکل را توضیح دادم. او به من گفت که کیف پول MM من به شبکه متصل نمیشود و باید آن را تأیید کنم. این موضوع منطقی به نظر میرسید چون نمیتوانستم موجودیهای کلی خود را ببینم و اخیراً با مشکل مشابهی روبرو شده بودم که کیف پول من وقتی آن را باز میکردم، گاهی به مدت یک دقیقه موجودی را صفر نشان میداد، بنابراین فکر کردم شاید او درست میگوید.
برای کمک، او ل ی ن کی به یک سایت نسبتاً معتبر فرستاد که به نظر واقعی میرسید و متاسفانه بهدلیل هفتهها ل ی ن ک دادن به سایتهای مختلف دیفای، بهطور ناخودآگاه به اتصال به صفحات تصادفی و پذیرفتن اتصالات به کیف پولم عادت کرده بودم.
وقتی سعی کردم ل ی ن ک سایت جعلی را باز کنم، ظاهراً کار نکرد، بنابراین کلاهبردار پیشنهاد داد دوباره امتحان کنم. اینبار تصمیم گرفتم گزینه اتصال به کیف پولم را با وارد کردن عبارت خصوصی امتحان کنم.
بله، میدانم که الان خیلی احمقانه بود.
بله، متوجهام که تقصیر خودم بود.
من با این اشتباه پرهزینه زندگی خواهم کرد.
یک سری اتفاقات عجیب که من خیلی خسته بودم، کاملاً هوشیار نبودم و هشدارهای من خاموش بود، باعث شد که به یکی از ابتداییترین کلاهبرداریهای فیشینگ دچار شوم. برای آنهایی که از جایگاه بالا میخندند که چنین چیزی هیچوقت برایشان اتفاق نمیافتد - برایتان آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم که همچنان در زندگیهای کامل و بدون اشتباهاتتان به خوبی پیش بروید.
چند دقیقه گذشت و کلاهبردار هنوز در چت Discord در حال توضیح دادن بود که این کار زمان میبرد. سپس به طور غیرمستقیم از من پرسید که آیا Ledger دارم و میخواهم آن را هم همگامسازی کنم…
در همان لحظه، ناگهان متوجه شدم چه کردهام و عرق سردی بر بدنم نشست. چرا باید این سوال را میپرسید مگر اینکه…
من کیف پول MM خود را در zapperداتfi بررسی کردم و دیدم که موجودی آن به طور ناگهانی کاهش پیدا کرده. الان ۲۰ هزار دلار از دست رفته و یک بررسی سریع نشان میدهد که ۸ اتریوم، برخی سوشی و گولم که داشتم، ناپدید شدهاند.
شروع به عصبانی شدن شدید شدم که ۸ کوین را از دست دادهام. بعد از چند دقیقه آرام شدم و ناگهان متوجه شدم که تنها دلیلی که بیشتر از این از دست ندادهام این است که اکنون هیچ اتریومی در حسابم نیست و دیگر هیچ تراکنشی نمیتوانم انجام دهم.
احتمالاً او باید نسخهای از کیف پولم را روی کامپیوتر خود راهاندازی کرده و شروع به خالی کردن آن کرده باشد. در این مرحله کمتر از عصبانیت درباره آنچه از دست رفته، به شدت نگران بقیه شدم.
ایمیلهای پریشان به MM فرستادم که تا شب جواب ندادند و فردا صبح (که به طور کلی گفتند هیچ کاری نمیتوانند برای من انجام دهند و دفعه بعد بیشتر مراقب باشم - مرسی، دیگر هیچ وقت از شما استفاده نخواهم کرد.)
در این نقطه، ضعف عمده MM برایم روشن شد. فراموش کنید راحتی کار، اگر همه چیز اشتباه پیش برود، من هیچ راهی برای متوقف کردن تراکنشها ندارم (حتی آنها در کیف پولم نمایش داده نمیشوند، اما میتوانم در zapper ببینم) یا مسدود کردن حساب. ConsenSys ممکن است یک افزونه کروم خوب ساخته باشد، اما این زمانی که مشکلی پیش بیاید، بیفایده است.
در نقطهای از زمان، به بالا نگاه کردم و دیدم که کوینهای بیشتری ناپدید میشوند. ناپدید شدن ۲۰ عدد STETH به ویژه دردناک بود. من zapper را چک کردم و دیدم که او در حال وارد کردن اتریوم برای پرداخت هزینههای گاز برای جابجایی چیزها از سایتهای دیفای و تبدیل کوینها و انتقال آنها است. اکنون من فعالانه در حال تماشای حساب در zapper بودم. هر وقت اتریوم وارد میشد، سعی میکردم اولین کاری که انجام دهم این باشد که کوینها را به Ledger منتقل کنم، اما هر بار به کیف پولی ناشناخته میرفتند. WTF؟ در نهایت متوجه شدم که آنها حساب من را روی کامپیوتر دیگری کپی کردهاند و احتمالاً از یک اسکریپت برای خودکار کردن روند پیشی گرفتن از من استفاده میکنند.
در نهایت من تمام حسابم را خراب دیدم و تنها کاری که میتوانستم بکنم این بود که تماشا کنم…
در این نقطه بود که اولین پیام پریشان خود را به Reddit ارسال کردم که ۱۳۰ هزار دلار از دست دادهام و احتمالاً همه چیز را از دست میدهم. امیدوار بودم که شاید در میان تمسخرها و گندهایی که دریافت میکنم، شاید کمی کمک پیدا کنم.
در این بین، تنها کاری که میتوانستم انجام دهم این بود که کمی تداخل ایجاد کنم و سعی کنم برخی از اتریومهایی که دزد به حساب من وارد میکرد را به حساب دیگری منتقل کنم. به طور عجیبی، انتقال اتریوم به کیف پول دیگر تنها کوینی بود که میتوانستم تاثیر بگذارم. وقتی توانستم آن را منتقل کنم، سعی میکردم یک تراکنش انجام دهم و با هزینه گاز بالا آن را لغو کنم تا تراز اتریوم را مختل کنم و انتقالهای او را خراب کنم. این کار کمی خونریزی را کند کرد، اما هنوز تمام نشده بود و نمیدانستم چه کاری باید بکنم.
وقتی اولین پست را در Reddit گذاشتم، تقریبا نیمی از مقدار از دست رفته بود و مقدار باقیمانده در curve استیک شده بود (LP alcx/ETH، LP zrx/ETH، LP ETH/stETH)، که حدود ۱۲۰ هزار دلار بود. نمیدانم چرا اینها آخرین چیزهایی بودند که از دست رفتند، اما خدا را شکر که هنوز آنجا بودند.
بین تِرولها و احمقهایی که من را دروغگو میخواندند، پیامهایی از حمایت و پیشنهادات بسیار مفید در فروم flashbots Discord (که ابتدا از طرف فروم SNX برای من فرستاده شد) دریافت کردم.
من به flashbots پیام دادم و Alex از آنجا تماس گرفت. به او اطلاعات کامل و دسترسی به حسابم را دادم تا تأیید کند که مال من است). حتی او هم اشاره کرد که من نباید این کار را میکردم (دیگر نمیتوانم تعداد دفعاتی که این را شنیدم بگویم) اما چون حساب من قبلاً به خطر افتاده بود، باید به آن اعتماد میکردم چون بدون آن او نمیتوانست کاری انجام دهد.
او توضیح داد که اول از همه یک “burner” راهاندازی خواهد کرد تا هر اتریومی که وارد میشود، فوراً بسوزد و هیچ گازی برای انجام تراکنشها باقی نماند. این سریعاً راهاندازی شد و در کوتاهمدت دروازه را به روی دزد بست.
برای آنهایی که تاریخچه کیف پول را چک میکنند، میتوانید ببینید که اتریوم وارد شده که فوراً حذف شده است - اتریوم دزد که حالا در حال هدر دادن است. من نمیخواستم او را از آنچه در حال رخ دادن است مطلع کنم، بنابراین به این موضوع فقط به طور حداقلی در پستهای خود به Reddit اشاره کردم، که هنوز هم چک میکردم چون این فروم گاهی پیشنهادات و بازخوردهای مفیدی دارد.
در ۸ ساعت آینده، Alex توانست موجودی باقیمانده را به یک کیف پول سختافزاری منتقل کند و در واقع تمام موجودی باقیمانده من به جز مقداری گرد و غبار و DAI استیک شده در Alchemix که نمیتوانم آن را پس بگیرم، بازگرداند، که تقریباً ۱۱۷ هزار دلار از ۱۲۰ هزار دلار بود. نمیدانم چطور این کار را کرد - اگر واقعاً میخواهید بدانید، به Discord بروید و از او بپرسید - اما من خوشحال هستم که او این کار را انجام داد. واقعاً شگفتانگیز است که او وارد عمل شد و ساعتها وقت گذاشت تا این وضعیت را نجات دهد و هیچگونه کاهش صداقت یا شفافیتی نداشت. اگر او کوینها را به جای دیگری منتقل کرده بود و به من گفته بود که این همان دزد اصلی است، هیچ وقت نمیفهمیدم.
در پایان، من حدود ۵۵ اتریوم از دست دادهام و تقریباً همان مقدار را نجات دادهام (ارزشها در طول روز بهخاطر سقوط بازار در شب متغیر بودند).
من این پست را نه برای ماه یا کرمیا فرستادم. من این را بهعنوان هشدار و درخواست کمک فرستادم و خوشحالم که این کار را کردم. بدون آن هیچ وقت جرات اعتماد به flashbots را پیدا نمیکردم. بدون آن، متوجه نمیشدم که دزد در حال استفاده از Kraken برای واریز کوینهای دزدیدهشده است.
برای آنهایی که حمایت مالی/کریپتو/gofundme پیشنهاد کردند، بسیار سپاسگزارم، اما واقعاً نیازی نیست. Alex بخش بزرگی را نجات داده است و من خوب خواهم بود. از دست دادن این مقدار کوین بهدلیل یک کلاهبرداری دردناک است، اما اگر نمیتوانستم نوسانات بزرگ را تحمل کنم، هیچ وقت سالها نگه نمیداشتم - اگر میتوانم از پس افت ۸۰ درصدی در BTC و ETH بربیایم و بهبودیابم، پس از این هم خوب بازخواهیم گشت (با این حال برای مدتی ارزش کریپتوی خود را به دلار نخواهم سنجید بلکه بر اساس تعداد #کوینها ارزیابی خواهم کرد lol).
از همه کسانی که حمایت عاطفی و آرزوهای خوب فرستادند، بسیار متشکرم. این خیلی برای من ارزشمند است و بیش از جبران تعداد زیادی ترول و احمق است که دوست دارند هر چیزی را پرت کنند.
لطفاً نگران من نباشید. همسرم، هرچند ابتدا شوکه و ناراحت بود، کاملاً حمایتم میکند و من کاملاً مطمئنم که به خوبی پیش خواهیم رفت (بهویژه پس از EIP 1559 و بعدتر ETH 2.0)
به طرفداران آزادیخواهی که از اینکه من به سمت بیشتری از قوانین و مقررات رفتهام عصبانی هستند، میخواهم بگویم که هنوز هم باور دارم شما باید کاری که میخواهید بکنید - بهطور قانونی انجام دهید. لازم نیست کاملاً ناشناس باشد - نصف مشکل اینترنت فعلی همین است که ترولهای ناشناس در همه جا دروغ و گند میزنند.
برای این که کریپتو به جریان اصلی تبدیل شود، به درجهای از ایمنی و توانایی پیگیری و مجازات جرمها نیاز است. تماشای این که یک دزد در زمان واقعی من را فریب دهد، تجربهای عصبیکننده و متواضعکننده بود و بدون شک باعث شد که از ناشناسی کلاهبردار متنفر شوم…
راستی، برای آنهایی که درباره این که “بانک خودت باش” صحبت میکنند، خوششانس باشید و به دنیای واقعی برگردید جایی که بانکهای واقعی تحت نظارت و ایمن هستند (برخلاف دنیای وحشی دیفای کریپتو) و به خاطر داشته باشید که بسیاری از ما نمیخواهیم بانک خود باشیم. من هیچ وقت به این فکر نکرده بودم که بانک خودم باشم و کوینهایی مثل ETH را به دلایل دیگری خریدم. من بلاکچین و فضای کریپتو را دوست دارم چون ایدههای هیجانانگیز و برهمزنندهای هستند که امیدوارم در آینده اینترنت جدیدی بسازند و دنیا را تغییر دهند. اما مثل اینترنت ۲.۰، مهم نیست چطور شروع میشود، در نهایت دولتها وارد میشوند و قوانین و مقررات بیشتر خواهد آمد.
آقای کلاهبردار، من شما را به تعدادی از صرافیها گزارش دادهام که به نظر میرسد در آنها کوینهای دزدیدهشده خود را استیک میکنید و حتی اگر نتوانم شما را فوراً پیدا کنم، سوابق شما دائماً در بلاکچین باقی خواهد ماند و روزی پیدا خواهید شد…
در نهایت، باز هم از Alex متشکرم!
به او سر بزنید، او یک افسانه واقعی و یک مرد محترم است.