بیتکوین برای اولین بار از ۲۱ اکتبر ۲۰۲۳ زیر سطح قیمت میانگین واقعی بازار (True Market Mean Price) بسته شد – این یک سیگنال مهم برای تحلیل روند بلندمدته.
۱. قیمت میانگین واقعی بازار (TMMP) چیه؟
قیمت میانگین واقعی بازار نشوندهنده میانگین ارزش «واقعی» بیتکوین در طول کل تاریخش هست.
به این شکل فکر کنید: اگه بخوایم میانگین هزینه همه کسانی که تا الان بیتکوین خریدن رو حساب کنیم، چقدر میشه؟ دقیقاً همین سطح این رو نشون میده.
وقتی قیمت بیتکوین بالای این سطح باشه → بازار سالمه، اکثر خریداران سودهاند، روند صعودی قویئه.
وقتی قیمت بیتکوین زیر این سطح بیفته → بازار داره ضعیف میشه، اکثر سرمایهگذارها ضرر میکنن، خرسها دارن قدرت میگیرن.
در حال حاضر، این سطح حدود ۸۰ هزار دلار هست.
۲. خرسها دارن قدرت میگیرن
تو سایکل صعودی قبلی، بیتکوین در می ۲۰۲۲ یه بسته هفتگی زیر قیمت میانگین واقعی بازار داشت و فصل خرسی رسماً شروع شد. بعدش بیتکوین ۷ ماه به ریزش ادامه داد تا کف خودش رو پیدا کنه و از ۳۶ هزار دلار به ۱۵ هزار دلار افت کرد.
نتیجهگیری
بیتکوین در اولین روز معاملاتی فوریه زیر TMMP بسته شد. این به وضوح نشون میده که خرسها دارن تو بیتکوین قدرت میگیرن.
من نمیتونم پیشبینی کنم بیتکوین کف خودش رو کجا پیدا میکنه، اما احتمالاً فشار نزولی و رنج ۳ تا ۶ ماه آینده ادامه داره. ممکنه شاهد یه روند ریزش تدریجی و کفیابی مشابه ۲۰۲۲ باشیم.
صبر و مدیریت ریسک الان بیشتر از هر زمان دیگهای حیاتیئه.
این تحلیل رو آماده کردم تا دید بهتری نسبت به شرایط فعلی بازار داشته باشید. اگه میخواید از تحلیلهای بعدی حمایت کنید و به فرصتهای معاملاتی دسترسی داشته باشید، میتونید از لینک زیر استفاده کنید: