بسیار مهم: ««نقشۀ راه» آیندۀ بازار پستی که جایی نخواهی دید
در ابتدا عرض کنم که این پست مهم، شاید مطالبش به درازا بکشه و در حوصله شما نگنجه، اما تلاش کن تا انتهای اون رو بخوانی.
اخیرٱ جاهای مختلفی این مطلب و میبینی: «بیتکوین در آستانه ورود به محدوده کمارزشگذاریشده».
اما این یعنی چی تخصصیش میشه: «معمولاً زمانی که نسبت MVRV به زیر 1 میرسد، بیتکوین کمارزشگذاریشده تلقی میشود. در حال حاضر این شاخص حوالی 1.1 قرار دارد که نشان میدهد قیمت در حال نزدیک شدن به محدوده Undervalued است.» اما بطور ساده اگه بخوام بگم: دنیای شاخصهای آنچین (On-chain) مثل MVRV در ابتدا شبیه به خط هیروگلیف به نظر میرسه، اما وقتی منطق پشت اون و بدونی، مثل یک قطبنما برای تشخیص «گرانی» یا «ارزانی» بیتکوین عمل میکنه.
بیا این نمودار رو «کالبدشکافی» کنیم:
اصلاً MVRV چیه؟
این شاخص از تقسیم دو عدد به دست میآد:
ارزش بازار (Market Cap): قیمت فعلی بیتکوین ضربدر تمام سکههای موجود. (آنچه همه الان در تابلو میبینند).
ارزش تحققیافته (Realized Cap): میانگین قیمتی که تمام بیتکوینها در آن خریده شدند. (قیمت واقعی که پول بابتش پرداخت شده).
حالا… عدد «1» چرا جادوییه
روی نمودار، خط سبز افقی رو ببین که عدد 1 رو نشون میده:
وقتی MVRV بالاتر از 1 باشه: یعنی قیمت فعلی از میانگین قیمت خرید مردم بالاتره و اکثر معاملهگرآ در سودن.
وقتی MVRV کمتر از 1 میشه: یعنی قیمت فعلی بیتکوین پایینتر از میانگین قیمتیه که مردم برای خریدش پول دادند. در این حالت، بازار در ضرره و بیتکوین عملاً «حراج» شده.
دایرههای قرمز این وسط چی میگن
اگه به سالهای 2015، 2019 و 2023 در نمودار نگاه کنی، دایرههای قرمزی رو میبینی که شاخص وارد محدودهی سبز (زیر عدد 1) شده.
اینها نقاط «کف مطلق» تاریخی بیتکوین بودن.
هر بار که شاخص به اینجا رسیده، یعنی فروشندهها خسته شدن؛ و قیمت اونقدر پایین اومده که خریدنش در میانمدت و بلندمدت، سودهای نجومی داشته.
الان چه اتفاقی داره میافته؟ (تحلیل وضعیت فعلی)
در انتهای سمت راست نمودار، عدد 1.1 با یک دایره نارنجی مشخص شده.
معنای حرفهایش: بیتکوین هنوز وارد محدوده «فوقارزان» (زیر 1) نشده، اما لبه پرتگاه قرار داره.
تفسیرش: قیمت اونقدر پایین اومده که سودِ اکثر خریدارآی اخیر از بین رفته؛ و بازار داره به مرحلهای میرسه که به اون میگیم : «تسلیم» (Capitulation). یعنی جایی که فقط ارادههای پولادین، بیتکوینهاشون رو نگه میدارن.
نتیجهگیری به زبون سادهاش میشه: «ایستگاه خرید نزدیکه!» اگه شاخص به زیر 1 بره، یعنی از نظر ریاضی، بیتکوین زیر قیمت تمامشدهاش فروخته میشه. تاریخ نشون داده که این لحظات، بهترین فرصتهای خرید در کل چرخه 4 ساله بیتکوینه.
خب، حالا اگه دوست داری بدونی که « اگه این شاخص به زیر 1 برسه، معمولاً چقدر طول میکشه تا دوباره قیمت پرواز کنه یا تارگتهای خرید چه نواحی میتونه باشه لطفٱ برو بخش کامنتها رو بخون که بخش مهمش اونجاست.
معمولاً چقدر طول میکشه تا دوباره قیمت پرواز کنه
تارگتهای خرید چه نواحی میتونه باشه
در پاسخ به سوالات بالا باید بگم که : در واقع وقتی به نقاط «طلایی خرید» میرسیم، بازار وارد یک بازی روانی میشه. بریم تا طبق دادههای تاریخی و وضعیت فعلی بازار در سال 2026، این موضوع رو بررسی کنیم:
چقدر طول میکشه تا قیمت پرواز کنه؟
تاریخ نشون داده که وقتی MVRV به زیر 1 میرسه، ما با یه «رویداد» طرف نیستیم، بلکه با یه «فرآیند» روبرو هستیم.
فاز کفسازی: معمولاً بیتکوین بین 3 تا 6 ماه در این محدوده (MVRV زیر 1) نوسان میکنه. این مدتیه که «دستهای ضعیف» تسلیم میشن و «نهنگها» در سکوت انباشت میکنن.
شروع پرواز: به محض اینکه شاخص دوباره عدد 1 رو، به بالا بشکنه (یعنی میانگین کل بازار دوباره وارد سود بشن)، موتور صعودی قیمت روشن میشه. در چرخههای قبلی، بعد از خروج از این ناحیه، رالیهای 100% تا 200% طی کمتر از یک سال اتفاق افتاده.
تارگتهای خرید و قیمتهای جذاب
بر اساس نمودار و دادههای حالحاضر بازار (فوریه 2026)، نواحی زیر رو میشه به عنوان «منطقه شکار» معرفی کرد (البته بصورت تخمینی) :
| وضعیت شاخص MVRV | محدوده قیمتی تخمینی (بر اساس دادههای فعلی) | استراتژی پیشنهادی |
در حالت 1.1 (وضعیت فعلی): حدود 64 تا 66 هزار دلار، پله اول خرید (احتیاطی).
در حالت 1 (مرز ارزش ذاتی)، حدود 58 تا 60 هزار دلار ، خرید پلهای میانمدت.
در حالت زیر 1 (حراج واقعی), 50 هزار دلار و پایینتر، انباشت سنگین و بلندمدت.
تحلیل حرفهای برای استراتژی ما ؟:
ببین، قیمت Realized Price (قیمت تحققیافته) الان حکم یه آهنربا رو داره. در حال حاضر این قیمت حول و حوش ۶۰ هزار دلاره.
اگه بیتکوین به این عدد برسه، یعنی MVRV دقیقاً 1 شده.
اگه به 50 تا 55 هزار دلار برسه، یعنی شاخص به زیر 1 رفته و وارد اون دایرههای قرمز تاریخی شدیم.
حالا نکته طلاییش چیه هیچکس نمیتونه دقیقاً روی «کف مطلق» خرید کنه. استراتژی حرفهایها در این مواقع، خرید پلهای در مسیر کاهش شاخص از 1.1 به سمت 0.8 هست.
حالا تأییدیۀ نهایی برای ورود و خرید ما چی میتونه باشه
اینکه بررسی کنیم آیا «نهنگها» (کیفپولهای بزرگ) در این قیمتها در حال خریدن یا هنوز دارن میفروشند؟
پس بریم برای بررسی و تحلیل رفتار «نهنگها».
جالبه براتون بگم که بعد از بررسی دادههای آنچین، متوجه شدم که ما دقیقاً در همون فاز حساس «تجمع در سکوت» هستیم.
نتیجۀ بررسی:
۱. رفتار نهنگها: طبق دادههای به دست اومده، نهنگها (آدرسهایی که بیش از ۱,۰۰۰ بیتکوین دارند) در محدودههای فعلی برخلاف معاملهگرآی خُرد، نه تنها فروشنده نیستند، بلکه در حال انباشت تدریجیند.
** نکته کلیدی: نهنگها معمولاً زمانیکه شاخص MVRV بین 1.1 تا 1 قرار میگیره (یعنی قیمتهای 60 تا 66 هزار دلار)، خریدهای پلهای خودشون و شروع میکنن. اونها منتظر «تأییدیه نهایی» نمیمونن، بلکه در زمان ترس بازار، نقدینگی لازم رو برای خودشون جمع میکنن.**
سناریوهای زمانبندی پرواز قیمت:
بر اساس تحلیلها و بررسیهام دو زمانبندی احتمالی برای شروع صعود وجود داره:
«سناریوی میانمدت» (2 تا 3 هفته آینده): اگه قیمت در محدوده 62000 تا 64000 دلار تثبیت بشه، انتظار یک حرکت نوسانی رو به بالا تا 66200 دلار وجود داره.
«سناریوی بلندمدت» (3 تا 6 ماه): اگه قیمت اصلاح عمیقتری داشته باشه و به نواحی زیر 60000 دلار (محدوده حراج) برسه، یک دوره رِنج یا تثبیت حدوداً 10 روزه تا چند ماهه رخ میده و بعدش رالی اصلی برای ثبت رکوردهای جدید (بالای 100 هزار دلار) شروع میشه.
تارگتهای دقیق خرید (پلههای طلایی)
بر اساس ترکیب شاخص MVRV و تحلیلهای تکنیکال، نواحی زیر برای ورود بسیار جذابند:
پله اول (حمایت نزدیک): محدوده 61800 تا 62350 دلار. این ناحیه جاییه که انتظار میره موج اول اصلاحی به پایان برسه.
پله دوم (مرز روانی): محدوده 59000 تا 60000 دلار. رسیدن به این قیمت یعنی MVRV عدد 1 رو لمس کرده و بیتکوین به «ارزش ذاتی» خودش رسیده.
پله سوم (کف مطلق احتمالی): محدوده 56000 تا 57800 دلار. اگه تنشهای اقتصادی یا سیاسی فشار فروش ایجاد کنن، این ناحیه بهترین فرصت خرید برای بلندمدته.
خلاصه استراتژی:
در حال حاضر که قیمت حوالی 66000 دلاره، بازار در حال «شکار نقدینگیه». پیشنهاد میکنم طبق تحلیلهایی که عرض شد، عجله نکنی و منتظر واکنش قیمت در نواحی 62000 دلار باشی. اگه قیمت به زیر 60000 دلار نفوذ کرد، بدون که وارد «محدوده کمارزشگذاریشده (Undervalued) » شدیم و زمان اضافه کردن به داراییهاست.
همینجا قول میدم اگه این پست بالای 50 تا لایک بگیره؛ یه پست با حال دیگه از لیست آلتکوینهایی که در این شرایط پتانسیل رشد بیشتری نسبت به بیتکوین دارن و براتون تهیه کنم.
متوجه این مقاله شدم.ولی مطالبش اصلا درست نیست.این مقاله دست نویس خودت نیس.و اشکالییم نداره.ولی درگیر این مقالات یا خبر ها نشو.(اون جایی که نوشته قیمت فعلی بیت کوین ضربدر…)این نیست.اصلش اینه که قیمت فعلی بیت کوین درصد سود یا ضرر. تقسیم بر هغته، و ماه.تقسیم بر ۲ و…با نوشته نمیشه گفت.به وقتش کلامی میگم.mehraz.abbasi اگه کلاب هاوس داری بیا اونجا .این اکانتمه.بیا اونجا تا صحبت کنیم
اول اینکه، دنبال حاشیه نیستم .
دوم اینکه، مدعی شدی این مطلب و خودم ننوشتم.
کار راحتیه که توی نت سرچ کنی و ببینی آیا چنین مطلبی رو آیا شخص دیگری نوشته که من ازش کپی کرده باشم.
سوم اینکه، خوشحال میشم با صراحت هدفت از این کامنتها برام روشن کنی. اینطوری تصور میکنم بتونیم راحتتر با هم صحبت کنیم.
و در آخر اینکه، در کلاب هاوس اکانتی ندارم ، شرمنده داداش.
پس من معذرت میخوام.اگه دست نوشتیه خودته آفرین که وقت گذاشتی و نوشتی.پاسخ من به پستی که کذاشتی هدفی مگه توش بوده!!!.من گفتم این طوری نیس که فکر میکنی.در کلیت ماجرا میگم.(همیشه میگم امیدوارم من غلط بگم در ذات و بنیان و آینده کریپتو و بقیه درست بگن .)ما اینجاییم که تبادل نظر کنیم آرمان عزیز.تا از این پراکندگی، یکم منسجم تر شیم.و نقد پذیر باشیم.الانم سیستم یه گذارش رد کرد برام.مهم نیس.فقط گزارشه جالب بود.بحرحال منظورمو بد برداشت نکنی.
با درود مجدد.
آقا مهرداد من یا تحلیل نمیذارم یا وقتی اذعان میکنم «جای دیگه ای این پست و نمی بینی», یعنی اینکه بالغ بر ۲ ساعت و نیم وقت میذارم تا مفهوم کلامم رو بطور ساده و قابل فهم عموم، برای همۀ دوستان جا بندازم.
حالا اینکه فرمایش میکنی درست نیست! اون و گذاشتم به حساب انتقاد شما و می پذیرم. و در دو صورت مشخص میشه. یا زمان بهش بخوره و یا اینکه با فکت و دلیل همدیگه رو قانع کنیم. که بسیار کار پسندیدهایه و یقینٱ هدف شما هم محقق میشه. یعنی همسو شدن نظرات و به یک نظر جامع رسیدن.
اما در مورد گزارش، داداشم هنوز تا این حد بی جنبه نشدم که بخاطر یه مکاتبۀ به این سادگی، بیام برای شخصی گزارش رد کنم. پس مطمئن باش که از ناحیۀ بنده نبوده.
ضمنٱ نیازی به عذرخواهی نبود عزیز، یه صحبت ساده بود و بس. اینکه عذرخواهی نیاز نداره گلم.
انشاالله قولی رو که در پایین این پست دادم، وقتی اجرایی کردم، پی خواهی برد که آیا این مطالب به قلم خودم بوده یا خیر.
در پایان برات آرزوی موفقیت و بهروزی دارم. فعلٱ بدرود.
سلام و وقت بخیر این مطلب بسیار ارزنده و ارزشمندی و واقعیت همینه دوستان هر کس پول داره تو تارگتهای خرید که اعلام شد بگیره یکسال بعد افسوس این قیمتها و این روزا رو میخوریم بعداً تعریف میکنیم بیت کوین این قیمت بود من اینقدر پول داشتم اگر میگرفتم الان میلیاردر بودم نذار بشه حسرت بذار بشی میلیاردر.
ADAUSDT دوباره به پایینترین سطح خود رسید و سپس به طور هفتگی به خوبی معکوس شد.
این نشوندهنده ادامه احتمالی نوسان صعودیه که میتونه قیمت رو به بالاترین حد خود یعنی 1.32 دلار برسونه. اولین تایید ما، عبور قیمت از خط روند نزولی و متعاقباً ورود به یک خرید نوسانی در زمان ریاست یا آزمایش مجدد خواهد بود. که میتونه منجر به ثبت رکورد دیگهای بشه.
سومین هرزنامه رو زدن.همین الان که این متنو نوشتی.خب آرمان جان صحبت یعنی مکالمه صوتی.ما داریم چت میکنیم.با چت که بخوایم بگیم اصلا نمیشه.بحرحال موفق باشی که زحمت میکشی.
یه چیز دیگه یادم رفت آرمان جان که همون اول باید میگفتم.وقتی نرخ لایکو تعیین میکنی ۵۰ تا یعنی…و اگه ۳۰ تا باشه پس اون ۳۰ نفر بی ارزش میشن.من معلم اخلاق نیسم.ولی بازم به شرطت احترام میذارم
ای کاش به دو تا مطلب توجه ویژه میکردی و با عرض پوزش، تا این حد سطحینگر نبودی!
اول اینکه : آرمان کیانی رو خوب می شناختی و بعد اینطور قضاوتش میکردی.
از این بابت برای خودم متأسفم که بعد از سه ۴ سال فعالیت صادقانه در این اپ، هنوز هم بزرگوارانی چون شما هستند که بنده رو اینچنین با ترکۀ محبتشون مورد لطف قرار بدن.
دوم اینکه: ای کاش جوابیه اولم رو به اون دوست نازنینی که به عنوان اولین پیام فرمایش کرده بودند «مرسی آرمان جان ، فوق العاده بود، اگر به ۵۰ هم نرسید بازم لیست رو بارگزاری کن ، می گی چرا؟ خوب معلومه ، ما که لایک کردیم مگه دل نداریم؟!» رو میدیدی.
خدایی ارزش داره بخاطر ۵۰ تا لایک، ۲٫۵ ساعت از وقت خودت و صرف کنی؟!
بذار خودم جوابش بدم، تصور نمیکنم هیچ ابلهی وقت گرانسنگ خودش رو اینطوری به حراج بگذاره، مگر اینکه یه عشقی در ورای این حرکتش باشه. که برای من، جز عشق به هممیهنانم چیز دیگهای نبوده و نیست.