کی بیت‌کوین به عنوان پناهگاه امن دیده می‌شه؟ 📈

کاهش تورم به 2.4% در ژانویه نشون می‌ده که انقباض کمّی (QT) که به طور موقت در 1 دسامبر 2025 متوقف شد، اثر گذاشته. اما بازار با هیجان واکنش نشون نداد، چون تسهیل کمّی (QE) همون‌طور که انتظار می‌رفت اتفاق نیفتاد. در نتیجه، موضع محتاطانه‌ای حاکمه: سرمایه‌گذارها دارن ریسک‌زدایی می‌کنن یا به سراغ اوراق خزانه می‌رن، با بازده 10 ساله که به 4.08% عقب‌نشینی کرده. این جریان دفاعی تا حدودی به صورت ساختاری به سمت طلا و نقره مهاجرت کرده.

این سناریو فقط تایید می‌کنه که در طول آشفتگی‌های کلان اقتصادی، سرمایه به دنبال حفاظت و فرار از ریسک می‌گرده. بنابراین، ما از اندیکاتور When The BTC Is Hedge (WTBIH) استفاده می‌کنیم تا مشخص کنیم آیا بیت‌کوین در حال حاضر به عنوان یک پناهگاه عمل می‌کنه یا سرمایه‌گذارها اون رو به عنوان یک ریسک می‌بینن که باید ازش دوری کنن.

متریک‌های WTBIH چی نشون می‌دن؟

:black_medium_small_square: CPI % YoY (2.4%) → روند کاهش تورم رو تایید می‌کنه و پایه کلان اقتصادی رو تثبیت می‌کنه.

:black_medium_small_square: جریان پناهگاه امن اوراق خزانه (24) → هنوز زیر Macro Trigger (30) هست. «هراس» نهادی جهانی هنوز به طور کامل شروع نشده، اما جریان داره شکل می‌گیره.

:black_medium_small_square: شاخص سفته‌بازی کریپتو (18.06) → حتی در حالی که با خیال راحت زیر Spec Limit (40) قرار داره، سفته‌بازی به صورت سالم برمی‌گرده، بدون «حباب» یا لوریج افراطی. با این حال، افزایش فعالیت کسایی که روی شورت شرط‌بندی می‌کنن، هشداری برای یک اصلاح بزرگ BTC ایجاد می‌کنه.

:black_medium_small_square: سطح اطمینان WTBIH (72.06)منطقه اطمینان فعال شد. شاخص از آستانه 70 واحدی عبور کرده. بیت‌کوین الان از نظر تکنیکال به عنوان یک Hedge عمل می‌کنه، حتی قبل از اینکه جریان حفاظت کلان (30) به صورت رسمی فعال بشه.

نتیجه‌گیری

WTBIH در 72.06 تایید می‌کنه: بیت‌کوین منطقه اطمینان رو فعال کرده و از الان به عنوان یک Hedge عمل می‌کنه. یک CPI باثبات، این دارایی رو به عنوان حفاظت تایید می‌کنه حتی قبل از فعال شدن نهایی تریگر کلان.

نکته: WTBIH از طریق Crypto Spec (روزانه)، CPI (ماهانه) و Treasury Flow (روزهای کاری) تداوم رو تضمین می‌کنه.

اگه این تحلیل براتون مفید بود و می‌خواید تحلیل‌های بیشتری ببینید، می‌تونید با ثبت‌نام از لینک زیر ازمون حمایت کنید:

سلام
خیلی ممنونم همیشه سواد کارت معلومه من که پای ثابت تحلیلات هستم
برات بهترینهارو آرزو میکنم