با توجه به تنش انرژی که در کل دنیا فرا گرفته به ذهنم اومد که چه کوین هایی میتونن در انرژی و هزینه صرفه جویی کنند! اولین چیزی که به ذهنم رسید ارز های حوزه DePIN ها بود
ارز های مرتبط با زیرساخت های فیزیکی decentralized physical infrastructure در شرایط حال حاضر خیلی میتونه به نیازهای الان دنیای دیجیتال کمک کنه.
زیرساخت های توزیع یافته برای فضای ذخیره سازی، پردازش، هوش مصنوعی با قیمت بسیار ارزان تر نسبت رقبای متمرکزشون مانند آمازون, مایکروسافت و گوگل هست
برای مثال IOnet, bittensor, Akash network توانستند در هزینه پردازش و ذخیره سازی بسیار به صرفه تر از Amazon web service عمل کنن.
در ماه های گذشته تحلیل هایی توسط موسسه تحقیقاتی Messari از این شبکه ها TAO, IO, AKT, HNT منتشر شد که نشان از افزایش تقاضا و درآمد این شبکه ها میدهد, متاسفانه با توجه به قطعی اینترنت دسترسی منابع این تحلیل ها موجود نیست ولی من با دقت برریسشون کرده بودم.
در پایان باید گفت این شبکه های توزیع یافته دقیقا برای چالش های حال موجود میتوانند نقش کلیدی داشته باشند و با طولانی تر شدن تنش ها انتظار تقاضای زیاد ازشون دارم.
امیدوارم از این مطلب خوشتون اومده باشه و اگر دوست داشتید میتونید به اشتراک بزارید![]()