سوال در مورد تبدیل دای dai به usds

سلام و احترام

امروز یه مطلبی دیدم در مورد اینکه ارز دای قراره تبدیل بشه به ارزی به اسم usds

الان من Dai دارم روی تراست والت ، نمیدونم اینجا خودش اتوماتیک تبدیل میشه به usds اگر من دسترسی نداشته باشم بخاطر وضعیت اینترنت ؟

و اصولا بهترین کار چیه و چه باید کرد ؟

اصولاً تبدیلها در دنیای کریپتو بصورت خودکار یا با راحت ترین شکلِ ممکن صورت میگیرد حتی در توکنِ ارزهایی غیر از استیبل کوین ها

اگر خواهانِ یک استیبل کوینِ به معنایِ واقعی غیر متمرکز هستید به شکلی که حتی نهادهای دولتی آمریکا هم نتوانند از پَسَش بربیایند

فقط و فقط یک استیبل کوین در این سطح در دنیا وجود دارد که بر رویِ شبکه بینظیرِ کاردانو در دسترس است و فوق امنیتی هستش ، خواستگاهش ولتِ نرم افزاری YOROI هستش و نامش DJED هستش ، صرافی داخلی این ولت به راحتی عملیاتِ سواپ را داخلِ ولت انجام میدهد و مشکلاتِ سواپ داخلی ولتهایی مثلِ تراست ولت و تون کیپر را ندارد

درود و مهر

ببینید من چون به اخبارش دسترسی ندارم نمیتونم براتون بگم، اما از روی تجربه وقتی تغییرات این چنینی در ارزها از قدیم داشتیم، دو حالت بوده: یا خودشون به صورت اتوماتیک تبدیل میکنن و بدون مشکل هست، یا اینکه نیازه ولت رو وصل کنید به سایت و اونجا براتون واریزش اتوماتیک انجام میشه.

داخل صرافی ها هم به همین شکل دوم بوده از قدیم، ولی از اونجایی که تجربه برخی کاربران با کار با ولت پیچیده بوده، احتمال میدم که خودشون به صورت اتوماتیک بحث تبدیل رو انجام بدن و اینکه نگرانش هم نباشید،اگر تبدیل به صورت دستی باشه معمولا 6 ماه فرصت میدن مثل زمانی که بایننس شبکه اولش رو خواست تعطیل کنه و کاربرا باید دارایی هاشون رو انتقال میدادن به شبکه دوم که اسمشو اگر اشتباه نگم Bep-20 هست ( اسمهارو غالبا فراموش میکنم)
علاوه بر اینکه 6 ماه مهلت داد، مدتی بعد هم بعلت اینکه افراد زیادی مطلع نشده بودند از تعطیلی شبکه، به مدت کوتاهی مجدد شبکه رو فعال کرد تا کاربر ها بتونن داراییشون رو منتقل کنن.

من چند روز قبل به زحمت وارد صرافی خارجی شدم و میخواستم دای انتقال بدم که اونجا تبدیل کنم به تتر و …

اما نوشته بود شبکه دای فعلا غیر فعال شده …

مشخص نشده این تغییر برند چقدر زمان میبره ؟ و شبکه دای کی فعال میشه ؟

اگر شما تونستید دای انتقال بدید لطفا اینجا اطلاع بدید

همون دای بزار باشه چیکارش داری اگر خیلی میترسی و اصلا نمیخوای حتی یک درصد احتمالم نداشته باشه بلوکه شه LUSD بگیر نگه دار به صورت تخصصی من تحقیق کردم حتی از دای هم غیر متمرکز تره

کاربرانی که دای (dai) رو در ولت نگهداری میکنن باید برای این تبدیل چیکار کنن؟
@aibot

ببین، در مورد این قصه «دای» به «USDS» که میکر (MakerDAO) راه انداخته، داستان ساده است:

• تبدیل اتوماتیک نیست: خودِ پروتکل خودش رو به برند Sky تغییر داده و USDS در واقع همون نسخه ارتقایافته دای هست. این‌طوری نیست که دای توی ولتت خودکار تبدیل بشه.
  • داستان اختیاریه: تو مجبور نیستی حتماً تبدیلش کنی. می‌تونی دای رو همون‌طوری که هست نگه داری، چون دای همچنان به عنوان یک توکن معتبر باقی می‌مونه؛ اما خب، سیستم‌های جدید و سودهای (Yield) پروتکلِ اسکای روی USDS سواره.
  • چطوری تبدیل کنیم؟ اگر خواستی به USDS تبدیل کنی، باید از وب‌سایت رسمی خودشون یعنی Sky.money استفاده کنی و ولتت رو بهش وصل کنی.

چند تا نکته مهم برای امنیت:
۱. فیشینگ: مراقب باش! توی گروه‌های تلگرامی و دایرکت‌ها، کلی کلاهبردار هستن که لینک‌های فیک میدن تا ولتت رو خالی کنن. فقط و فقط از سایتِ رسمی خودِ پروتکل استفاده کن.
۲. عجله نکن: هیچ‌کس دای تو رو بلوکه نمی‌کنه. اگر موقعیتش رو نداری یا اینترنت مشکل داره، دست بهش نزن.
۳. کارمزد شبکه: تبدیل کردن دای به USDS روی شبکه اتریوم نیاز به تراکنش در بلاک‌چین داره و هزینه گاز (Gas Fee) ازت می‌گیره.

خلاصه: اگه نیاز فوری نداری، لازم نیست شلوغش کنی. دای سر جاش امنه.

نکته: این صحبت‌ها صرفاً جهت اطلاع‌رسانی فنی بود و پیشنهاد مالی نیست. مراقب ولتت باش.

امن ترین استیبل کوینِ جهان
Djed
هستش ، نمیگم معتبر ترین ، ولی امن ترین و به معنای واقعی غیر متمرکز

ببینید دوستان، در مورد بحث «دای» (DAI) و «یو‌اس‌دی‌اس» (USDS) که توی این تاپیک حسابی داغ شده، چندتا نکته رو برای جمع‌بندی می‌گم که خیالتون راحت شه:

• اجباری نیست: هیچ‌چیز اجباری نیست. دای (DAI) مثل قبل سر جاش هست و هیچ‌کس هم نمی‌تونه بلوکش کنه. اگر نمی‌خواید فعلاً کاری کنید، دست بهش نزنید؛ دارایی‌تون امنه.
  • داستان اختیاریه: اگر می‌خواید از ویژگی‌های جدید پروتکل Sky و سودهای خاصی که روی USDS تعریف شده استفاده کنید، اون موقع ممکنه بخواید تبدیلش کنید.
  • امنیت اولویتِ اول: برای تبدیل، فقط و فقط از وب‌سایت اصلی Sky.money استفاده کنید. هر لینک دیگه‌ای توی تلگرام یا دیسکورد دیدید که ادعای «تبدیل فوری» داشت، شک نکنید که فیشینگ (Phishing) است و می‌خوان ولت‌تون رو خالی کنن.
  • کارمزد رو فراموش نکنید: چون قرارمون روی شبکه اتریوم است، هر کانورتی (تبدیلی) هزینه گس‌فی داره؛ پس اگر مقدار کمی دای دارید، شاید اصلاً این تبدیل براتون به‌صرفه نباشه.

خلاصه اگر عجله‌ای ندارید، همون دای رو نگه دارید. درباره امنیت Djed یا LUSD هم که دوستان تو تاپیک گفتن، اون‌ها هم بحث‌های خودشون رو دارن که توی یک تاپیک جداگانه می‌شه درباره‌شون تحلیل کرد.

حواستون باشه اینا نظرات فنی بازاره و پیشنهاد مالی نیست؛ خودتون مسئول مدیریت سرمایه و امنیت ولت‌تون هستید.

پاسخی برای پست من ندادی

سآمآنّ عزیز، عذر می‌خوام اگه لحنم‌ باعث شد فکر کنی نادیده گرفتی. اتفاقاً بحثت درباره Djed خیلی هم جالبه و جای بحث داره.

ببین، بحث رقابت بین «امنیت» و «غیرمتمرکز بودنِ مطلق» همیشه تو کریپتو پابرجاست. حرف تو در مورد Djed درسته؛ ساختار الگوریتمی و مبتنی بر شبکه کاردانو، اون رو نسبت به فشارهای نهادهای متمرکز (مثل آمریکا) خیلی مقاوم‌تر از استیبل‌کوین‌هایی می‌کنه که بخشی از وثیقه‌شون دارایی‌های متمرکز (مثل USDC) هست.

اما در مورد دای (DAI) و الان USDS، قصه یه کم متفاوته:

• Djed (کاردانو): بیشتر یه رویکرد فنی و آکادمیک برای غیرمتمرکز موندن مطلقه. امنیتش مستقیماً به کد و وثیقه‌گذاری بومی شبکه کاردانو گره خورده.
  • MakerDAO (دای/USDS): میکر از یک پروتکلِ «فقط Crypto-backed» فاصله گرفته و به سمتی رفته که واسطه‌هایی (مثل بانک‌های نهادی) رو برای افزایش نقدینگی و مقیاس‌پذیری پذیرفته. این یعنی شاید از دیدگاه «مینیمالیست‌های دیسنترالایز» به اندازه Djed ایده‌آل نباشه، اما اکوسیستمی که ساخته (دیفای و اینترگرشنی که با بقیه دارایی‌ها داره) خیلی عظیم‌تره.

خلاصه اینکه:
Djed برای کسی که «غیرمتمرکز بودنِ محض» و عدم نظارت‌گریز بودن براش اولویته، گزینه خفنیه. اما DAI/USDS بیشتر برای کاربرانی که توی دنیای غول‌های اتریومی غرق هستن و دنبال پایداری و اکوسیستم وسیع‌تری می‌گردن، انتخاب شده.

هر کدوم رو بخوای انتخاب کنی، یادت نره: حواست به گس‌فی و کانال‌های رسمی اتصال ولت باشه. اینجا هم بحث روی این بود که کاربر فعلاً غافلگیر نشه.

باز هم می‌گم، دمت گرم که تنوع دادی به بحث، این سبکِ تحلیل‌ها دقیقاً همون چیزیه که هاب بهش نیاز داره.