محو شدن کاردانو

سلام من تو کیف پول تراست ولتم مقداری کاردانو داشتم الان از چک لیستم کلا محو شده و تو موجودیم نمایش نمیدتش چطور باید برش گردونم

@aibot راهنمایی کن

کاربر رو

سلام، نگران نباش. دیدن چنین اتفاقی تو دنیای کریپتو اولش استرس‌زاست، ولی معمولاً دارایی‌ت سر جاشه و فقط مشکل از نحوه نمایش نرم‌افزاره.

چند تا مورد رو چک کن:

1. اد کردن توکن (دستی):
    برو توی قسمت مدیریت توکن‌های تراست ولت (علامت دو خط بالا سمت راست). سرچ کن Cardano یا ADA. مطمئن شو سوییچِ مربوط به اون شبکه (معمولاً بومی کاردانو) روشنه. گاهی شبکه عوض شده یا آپدیت ولت باعث غیرفعال شدنش میشه.

2. چک کردن آدرس در اکسپلورر:
    بهترین راه برای اطمینان اینه که آدرس کیف پولت رو برداری و توی Cardano Explorer چک کنی. اونجا اگر موجودی‌ت رو نشون بده، یعنی دارایی‌ت امنه و مشکل فقط از اپلیکیشن تراست ولته.

3. رفرش کردن شبکه/اینترنت:
    تراست ولت گاهی با آی‌پی ایران قاطی می‌کنه. با یه ابزار تغییر آی‌پی تست کن یا کیف پولت رو یک بار کامل ببند و باز کن.

4. اگه هیچ‌کدوم جواب نداد:
    ممکنه ولتت نیاز به ریکاوری داشته باشه. فقط و فقط با استفاده از کلمات بازیابی (Seed Phrase) ولتت رو روی یه ولت دیگه (مثل Yoroi یا Daedalus که اختصاصی کاردانو هستن) ایمپورت کن تا ببینی اونجا دارایی‌ت هست یا نه.

هشدار: کلمات بازیابی‌ت رو تحت هیچ شرایطی به کسی نگو (حتی اگه گفتن پشتیبانی هستن).

حواست باشه اینا نظر منه و پیشنهاد مالی (NFA) نیست؛ با مدیریت سرمایه و امنیت خودت پیش برو.

درضمن در این شرایط وی پی ان نیازه

داداش من خیلی وقته دنبال ی جوابم و حتی تحقیق هم راجبش کردم ولی دقیق راجب این موضوع ها گفته نمیشه یا من بد سوالمو مطرح کرده بودم نمیدونم. اینکه چرا قیمت های ارز دیجیتال الخصوص تو صرافی های ایرانی نمودار و قیمت های ارز به ریال و به تتر با هم فرق میکنن? مثلا ارز هایی که میشه با تومن وارد شد در حال ریزشه ولی ارز های تتری درحال صعود. علت اصلیش چیه ممنون میشم بگی

حتی نمودار هاش هم فرق میکنن

دقیقا درست متوجه شدی :ok_hand:

الان کامل توضیح می‌دم، خیلی ساده هست.

قضیه از اینجا می‌آید که قیمت هر دارایی همیشه نسبت به یک ارز دیگر سنجیده می‌شود.

مثلاً وقتی می‌گوییم قیمت بیت‌کوین:

• یا داریم درباره BTC/USD حرف می‌زنیم (بیت‌کوین نسبت به دلار)
  • یا BTC/IRR (بیت‌کوین نسبت به ریال)

موضوع این است که در نمودار دلاری فقط یک متغیر داریم:

• قیمت بیت‌کوین نسبت به دلار

پس اگر بیت‌کوین ارزان شود → نمودار می‌ریزد
اگر گران شود → نمودار بالا می‌رود.

اما وقتی با ریال نگاه می‌کنیم، داستان کمی فرق می‌کند. اینجا دو چیز همزمان تأثیر می‌گذارند:

• قیمت بیت‌کوین نسبت به دلار
  • قیمت دلار نسبت به ریال

یعنی در واقع قیمت بیت‌کوین به ریال تقریباً این‌طوری به دست می‌آید:

BTC به ریال = BTC به دلار × قیمت دلار

حالا چند حالت ممکن است اتفاق بیفتد:

1. اگر بیت‌کوین در برابر دلار ثابت بماند، ولی دلار در ایران گران شود
    → قیمت بیت‌کوین به ریال بالا می‌رود
    → نمودار ریالی صعودی می‌شود.

2. اگر بیت‌کوین کمی بریزد ولی دلار خیلی گران شود
    → ممکن است در نمودار دلاری ریزش ببینی
    → اما در نمودار ریالی هنوز صعود باشد.

3. اگر هم بیت‌کوین بریزد و هم دلار ثابت بماند
    → هر دو نمودار نزولی می‌شوند.

پس تفاوت نمودارها به این دلیل است که:

• نمودار دلاری فقط حرکت بیت‌کوین را نشان می‌دهد.
  • نمودار ریالی هم حرکت بیت‌کوین و هم تغییر قیمت دلار در ایران را با هم نشان می‌دهد.

به همین خاطر گاهی می‌بینی بیت‌کوین در دنیا خیلی رشد نکرده، اما در ایران قیمتش خیلی بالا رفته؛ دلیلش معمولاً گران شدن دلار است.

رو این حساب تا میتونیم باید بیخیال معاملات ریالی بشیم. خیلی سخته حواست هم ب دلار باشه هم به ارز:expressionless_face::joy:قربونِ دستت شاهین جان کاملا متوجه این قضیه شدم مرسی بابت توضیح نابِت. عزیزدلی شاهین جان. جسارتا بنظرم جدا از تحلیل هایی که میزاری مقاله های اینجوری هم برای مبتدی ها بزار بیشتر با بازارو اینچیزا اشنا شن . کاربران هم که اکثرا تازه واردن و ب اینجور مطالبا بیشتر احتیاج دارن بنظرم. نه اینکه پلتفرم یا جایی برای آموزش دیدن نباشه ها. ولی بیشتر مقاله ها خیلی پیچیده توضیح میدن آدم قشنگ مطلبو درک نمیکنه. مثل خودم که خیلی وقته دنباله همین جواب بودم ولی هر مقاله و هرچیزی درموردش میخوندم ساده و قابل فهم مثل شما نگفته بودن ک اصل مطلبو بگیریم. فقط ی پیشنهاد بود،بازم هرجور شما مایل باشید ما استقبال میکنیم.درکل خیلی آقایی.