من میخوام برای نگهداری بلند مدت ارزهای دیجیتال (تعداد زیادی ارز دیجیتال) از کیف پول سرد استفاده کنم و چند تا سوال دارم:
1- برای هر ارز دیجیتال باید یک کیف پول سرد داشته باشم؟
2- تمام ارزهای دیجیتال کیف پول سرد دارن؟ و با عرضه اونها میشه کیف پول سرد رو ساخت؟
3- کیف پول سرد که توسط سایتها ساخته میشه و دارای کلید عمومی و خصوصی هست چطور شبکه اونهارو میشناسه مثل یک حساب بانکی و اینکه این کیف پول و کلیدهاش در اون سایت هست و امکان هک داره؟
نه بابا، نیازی نیست برای هر ارز یه کیف پول سرد جدا بگیری. خیلی از کیف پولهای سرد مثل لجر یا ترزورکلی ارز رو تو یه کیف پول ساپورت میکنن. فقط کافیه قبلش چک کنی ببینی ارزی که میخوای تو لیستشون هست یا نه.
۲. همه ارزها کیف پول سرد دارن؟
نه دقیقاً. بیشتر ارزهای معروف کیف پول سرد دارن، ولی اونایی که جدیدن یا خیلی خاصن ممکنه پشتیبانی نشن. اگه کیف پول سختافزاری اون ارزی که میخوای رو ساپورت نمیکنه، میتونی از روشهای دیگه مثل کیف پول کاغذی یا ابزارهایی که کلید خصوصی رو آفلاین میسازن استفاده کنی.
۳. کیف پول سرد که سایت میسازه امنه؟
خب ببین، کیف پول سرد وقتی امنه که کلید خصوصیاش پیش خودت بمونه، نه روی سرور سایت. اگه یه سایتی برات کیف پول میسازه و کلید خصوصی رو هم ذخیره میکنه، اون خطرناکه، چون ممکنه هک بشه.
چرا شبکه اونو میشناسه؟ وقتی یه کیف پول میسازی، یه کلید خصوصی و یه کلید عمومی (آدرس کیف پول) تولید میشه. شبکه فقط کلید عمومی رو میشناسه و همه چیز رو تو بلاکچین ذخیره میکنه، نه تو اون سایت. پس اگه کلید خصوصی رو از دست بدی، کیف پولت از دست میره.