حدس میزنید این نمودار چی رو نشون میده؟ اگر باهاش آشنا باشید، احتمالاً متوجه چند تا شکاف توی قیمتها شدهاید. اما این شکافها چرا به وجود میان؟
برای اینکه این قضیه رو متوجه بشین اول برین داخل تریدینگ ویو و چارت BTC1 رو سرچ کنین و بعد چارت رو خوب دقت کنین
میبینین که یک سری جاهاش خالیه … خب قضیه چیه … بیا تا بهت بگم.
قضیه گپ CME شیکاگو چیه؟
اصطلاح CME یا Chicago Mercantile Exchange یه بازار بزرگ مالیه که تو شیکاگو قرار داره و یکی از معروفترین پلتفرمهای جهانی برای خرید و فروش قراردادهای آتی (futures) و مشتقات مالیه. این پلتفرم انواع مختلف قراردادهای آتی رو عرضه میکنه، از جمله برای کالاهایی مثل نفت، طلا، گندم و حتی ارزهای دیجیتال مثل بیتکوین.
ببین داستان از این قراره که بورس CME شیکاگو آخر هفتهها تعطیله، ولی بیتکوین که همیشه داره معامله میشه! وقتی دوشنبه بورس باز میشه، یهو باید خودشو با قیمت جدید بیتکوین هماهنگ کنه و اینجوری این شکافها به وجود میان.
حالا وقتی شما میرید تو CME و یه قرارداد آتی بیتکوین میخرید، در واقع شما به این فکر میکنید که قیمت بیتکوین توی آینده چطور خواهد بود، بدون اینکه خود بیتکوین رو خریداری کنید.
ویژگیهای CME:
- قراردادهای آتی: این یعنی شما یه دارایی رو برای یه تاریخ مشخص تو آینده میخرید یا میفروشید. مثلاً ممکنه بیتکوین رو برای یه تاریخ مشخص تو آینده با یه قیمت مشخص بخرید.
- دسترسی به بازار جهانی: چون حجم معاملات این پلتفرم بالاست و قیمتها شفافه، خیلی از معاملهگران از سراسر دنیا از این پلتفرم استفاده میکنن.
- محصولات مختلف: فقط بیتکوین نیست که اینجا معامله میشه، شما میتونید برای کالاهایی مثل طلا، نفت، ارزهای مختلف مثل دلار و یورو هم قرارداد آتی خریداری کنید.
- تأثیر زیاد بر بازار: چون این بازار خیلی بزرگه و حجم بالای معاملات داره، تغییرات قیمتها در اینجا میتونه تأثیر زیادی بر سایر بازارها بذاره.
در نهایت، چون این پلتفرم تأثیر زیادی روی بازارهای دیگه میذاره، خیلی از تریدرها به تغییرات قیمتی و گپهای CME توجه میکنن و ازش برای تحلیل بازار استفاده میکنن.
من خودم به شخصه خیلی از این روش استفاده میکنم تا جهت بازار رو متوجه بشم و تا الانم خیلی کمکم کرده. البته اینم بگم که همیشگی نیست و نباید روش قسم خورد!
تو همین نمودار میبینی که از ۹۱ هزار دلار تا ۱۰۲ هزار دلار یه گپ بزرگ داریم. که توی همین صعود آخر بازار این گپ پر شده.
یه چیز جالبم بگم توی این پلتفرم CME میشه روی آب و هوا هم معامله کرد
یعنی مثلا میری اونجا یه معامله روی بالا رفتن درجه دمای هوا باز میکنی و اگر بره بالا معاملت میره توی سود جالبه نه؟
تا حالا از این روش استفاده کرده بودین؟