**پیش آ پیش نوروز مبارک و فرخنده باد **
درود عزیزان، آرتین هستم. سالهاست در بازارهای مالی ترید می کنم و به ندرت آموزش میدم و بسیار تحلیل می کنم و لذت اصلی زندگیم، تحلیل چارتهاست.
در این تاپیک قصد دارم به موضوع مهمی بپردازم که یا گفته نشده و یا بسیار کم گفته شده و اگر گفته شده کامل و جامع نبوده. یکی از مهمترین و شاید بهتره بگم اصلی ترین مبحث در شروع معاملات، در بازار کریپتو و یا بازارهای بورسی، موضوع تخصیص سرمایه یا چگونگی تخصیص سرمایه در بازار هست.
تصور میکنم یک هموطنی که بتازگی سرمایه اندکی پس انداز کرده یا با سرمایه ای که مازاد از نیازش هست، قصد داره ارزدیجیتال خرید و فروش کنه و کسب سود کنه. حتی این احتمال رو میزارم که آشنایی هم با بازار ارزهای دیجیتال نداره ولی اومده تو این تاپیک و میخواد بدونه که این سرمایه رو چطور باید به ارزها اختصاص بده. لذا با زبان و بیانی ساده عرض می کنم که این دوست، تصوری، هم متوجه بشه.
قبل از شروع بحث، خدمت دوستان عرض می کنم که اگر شما هم جزو افزادی هستید که در این بازار زیان زیادی دارید و بخش زیادی از سرمایه تون رو از دست دادید، اصلا نگران نباشید. کافیه نفس عمیقی بکشید و این موضوع رو هر روز یک بار پیگیری کنید تا بزودی سرمایه تون اکثر اوقات مثبت باشه . یعنی نگید که ای بابا من که نود درصد سرمایه ام از بین رفته، فلان ارز رو خریدم صد دلار الان شده ده دلار، چطور میتونم جبران کنم؟ به جاش، از همین امروز تصمیم بگیرید، اشتباهات گذشته رو انجام ندید. پس شروع می کنیم ![]()
مقدمه : **معرفی موضوع **
تخصیص سرمایه در ارزهای دیجیتال: هولدینگ، اسپات،فیوچرز - یعنی یک معامله گر قبل از شروع معاملاتش، باید برای خودش یک فلوچارت یا الگوریتم یا الگو تهیه کنه و مکتوب کنه و بر اساس اون ، معاملاتش رو انجام بده.
در این تاپیک به سوالات زیر پاسخ خواهم داد :
- چقدر از سرمایه مون رو مجاز هستیم به هر رمز ارز اختصاص بدیم؟
- هدفم از خرید رمز ارز چیست؟ با چه نگاهی قصد خرید دارم؟
- آیا ما حق داریم با تمام سرمایه مون فقط یک رمزارزبخریم؟
- آیا میتونم در همه بازارها معامله کنم؟ هم هولدینگ هم اسپات هم فیوچرز؟
- آیا یک نوع چیدمان برای هر سه بازار اسپات یا هولدینگ و فیوچرز، کافیه یا باید چیدمانها رو تغییر بدیم؟
- آیا اگر مثلا برای بازار اسپات، چیدمان مشخصی داشته باشیم، همیشه میتونیم از همین چیدمان استفاده کنیم یا باید هر از چند گاهی تغییر بدیم؟
- روشهای تخصیص و مدیریت سرمایه در هر کدام از این بازارها چگونه هست؟
بازار کریپتوکارنسی ( ارزهای دیجیتال ) بسیار بازار پر ریسک و هیجانی هستش و ما باید الگوهای ویژه ای رو برای معاملاتمون انتخاب کنیم و اگر در هر بازاری فعالیت می کنیم، این الگوها تغییر می کنند :
- روش اختصاص سرمایه، اگر قصد هولد داریم، دارای یک الگوریتم مجزا از اسپات و فیوچرز هست
- روش اختصاص سرمایه، اگر معاملات روزانه اسپات انجام میدیم، دارای یک الگوریتم مجزا از هولدینگ و فیوچرز هست
- روش اختصاص سرمایه،اگر ترید می کنیم متفاوت از معاملات اسپات و هولدینگ هست
برای اینکه بتونم مقدمه بحث رو برای همه روشن کنم یک مثال میزنم:
تصور کنید من ( آرتین ) مبلغی سرمایه تونستم پس انداز کنم و اگر این سرمایه رو از دست بدم، گره ای در زندگیم ایجاد نمیشه و میخوام با این سرمایه ، در بازار ارزدیجیتال خرید و فروش کنم و کسب سود کنم .
مبلغ سرمایه من 100 میلیون تومان هست ، ابتدا در یک صرافی داخلی که از هر نظر معتبر باشه احراز هویت می کنم و سرمایه ام رو به صورت ریالی انتقال میدم. حالا یا خودم تحلیلگر و حرفه ای هستم و یا از شخصی تحلیلگر و حرفه ای ( دارای اصالت ) کمک می گیرم و اون تحلیلگر میگه بیت کوین بخر و بیست درصد رفت بالا بفروش. خب من تونستم یک ارزی رو برای خرید انتخاب کنم، حالا اولین سوالی که باید بپرسم این هستش " **چقدر بخرم ؟ همه رو یکجا در همین قیمت بخرم؟ ** تا اینجا کار درست رو انجام دادم. هم برای یافتن یک ارز از شخص نخبه کمک گرفتم و هم ازش پرسیدم که چقدر بخرم. ولی یک اشتباه بزرگ انجام دادم . من قبل از همه اینها باید ابتدا سوال میکردم، که آیا قراره با هدف هولد بخرم یا معاملات نوسانی و روز مره و اسپات انجام بدم یا ترید کنم؟
چون اگر من ندونم که قراره چیکار کنم، قطعا همون ابتدای کار بازنده هستم . این نکته رو از تجربیات من، به خاطر بسپارید: **اکثر کسانی که امروز در زیانهای بزرگ هستند و میگویند که باید هولد کرد و صبر داشت، در روز نخست، برای کسب سود در کوتاه ترین زمان ممکن، آن ارز را خریداری کرده اند و چون برنامه مشخصی نداشته اند و زیان کرده اند، خرید نوسانی خود را به هولد تغییر داده اند **
پس چی شد؟ مرحله نخست :
- در چه بازاری معامله کنیم؟
- هدفم از خرید این رمز ارز چیست؟
پس الگوریتم تخصیص سرمایه در ارزهای دیجیتال به این صورت شد:
- گام نخست، انتخاب بازار یا بازارهای مناسب برای معامله و داشتن اهدافی مشخص
پس قبل از هر چیز، شما دوست عزیز، باید بدونی که میخوای با این سرمایه ات چیکار کنی و بعد بیای به بخش تخصیص سرمایه.
من نمیخوام مطلب اول طولانی بشه و سریعتر میخوام بپردازم به موضوع اصلی . پس این مقدمه رو در همینجا به پایان میرسونم و در مطلب بعدی میپردازم به آموزش اصلی