تخصیص سرمایه در ارزهای دیجیتال: هولدینگ، اسپات، فیوچرز

**پیش آ پیش نوروز مبارک و فرخنده باد **

درود عزیزان، آرتین هستم. سالهاست در بازارهای مالی ترید می کنم و به ندرت آموزش میدم و بسیار تحلیل می کنم و لذت اصلی زندگیم، تحلیل چارتهاست.

در این تاپیک قصد دارم به موضوع مهمی بپردازم که یا گفته نشده و یا بسیار کم گفته شده و اگر گفته شده کامل و جامع نبوده. یکی از مهمترین و شاید بهتره بگم اصلی ترین مبحث در شروع معاملات، در بازار کریپتو و یا بازارهای بورسی، موضوع تخصیص سرمایه یا چگونگی تخصیص سرمایه در بازار هست.

تصور میکنم یک هموطنی که بتازگی سرمایه اندکی پس انداز کرده یا با سرمایه ای که مازاد از نیازش هست، قصد داره ارزدیجیتال خرید و فروش کنه و کسب سود کنه. حتی این احتمال رو میزارم که آشنایی هم با بازار ارزهای دیجیتال نداره ولی اومده تو این تاپیک و میخواد بدونه که این سرمایه رو چطور باید به ارزها اختصاص بده. لذا با زبان و بیانی ساده عرض می کنم که این دوست، تصوری، هم متوجه بشه.

قبل از شروع بحث، خدمت دوستان عرض می کنم که اگر شما هم جزو افزادی هستید که در این بازار زیان زیادی دارید و بخش زیادی از سرمایه تون رو از دست دادید، اصلا نگران نباشید. کافیه نفس عمیقی بکشید و این موضوع رو هر روز یک بار پیگیری کنید تا بزودی سرمایه تون اکثر اوقات مثبت باشه . یعنی نگید که ای بابا من که نود درصد سرمایه ام از بین رفته، فلان ارز رو خریدم صد دلار الان شده ده دلار، چطور میتونم جبران کنم؟ به جاش، از همین امروز تصمیم بگیرید، اشتباهات گذشته رو انجام ندید. پس شروع می کنیم :slight_smile:

مقدمه : **معرفی موضوع **

تخصیص سرمایه در ارزهای دیجیتال: هولدینگ، اسپات،فیوچرز - یعنی یک معامله گر قبل از شروع معاملاتش، باید برای خودش یک فلوچارت یا الگوریتم یا الگو تهیه کنه و مکتوب کنه و بر اساس اون ، معاملاتش رو انجام بده.
در این تاپیک به سوالات زیر پاسخ خواهم داد :

• چقدر از سرمایه مون رو مجاز هستیم به هر رمز ارز اختصاص بدیم؟
  • هدفم از خرید رمز ارز چیست؟ با چه نگاهی قصد خرید دارم؟
  • آیا ما حق داریم با تمام سرمایه مون فقط یک رمزارزبخریم؟
  • آیا میتونم در همه بازارها معامله کنم؟ هم هولدینگ هم اسپات هم فیوچرز؟
  • آیا یک نوع چیدمان برای هر سه بازار اسپات یا هولدینگ و فیوچرز، کافیه یا باید چیدمانها رو تغییر بدیم؟
  • آیا اگر مثلا برای بازار اسپات، چیدمان مشخصی داشته باشیم، همیشه میتونیم از همین چیدمان استفاده کنیم یا باید هر از چند گاهی تغییر بدیم؟
  • روشهای تخصیص و مدیریت سرمایه در هر کدام از این بازارها چگونه هست؟

بازار کریپتوکارنسی ( ارزهای دیجیتال ) بسیار بازار پر ریسک و هیجانی هستش و ما باید الگوهای ویژه ای رو برای معاملاتمون انتخاب کنیم و اگر در هر بازاری فعالیت می کنیم، این الگوها تغییر می کنند :

• روش اختصاص سرمایه، اگر قصد هولد داریم، دارای یک الگوریتم مجزا از اسپات و فیوچرز هست
  • روش اختصاص سرمایه، اگر معاملات روزانه اسپات انجام میدیم، دارای یک الگوریتم مجزا از هولدینگ و فیوچرز هست
  • روش اختصاص سرمایه،اگر ترید می کنیم متفاوت از معاملات اسپات و هولدینگ هست

برای اینکه بتونم مقدمه بحث رو برای همه روشن کنم یک مثال میزنم:

تصور کنید من ( آرتین ) مبلغی سرمایه تونستم پس انداز کنم و اگر این سرمایه رو از دست بدم، گره ای در زندگیم ایجاد نمیشه و میخوام با این سرمایه ، در بازار ارزدیجیتال خرید و فروش کنم و کسب سود کنم .

مبلغ سرمایه من 100 میلیون تومان هست ، ابتدا در یک صرافی داخلی که از هر نظر معتبر باشه احراز هویت می کنم و سرمایه ام رو به صورت ریالی انتقال میدم. حالا یا خودم تحلیلگر و حرفه ای هستم و یا از شخصی تحلیلگر و حرفه ای ( دارای اصالت ) کمک می گیرم و اون تحلیلگر میگه بیت کوین بخر و بیست درصد رفت بالا بفروش. خب من تونستم یک ارزی رو برای خرید انتخاب کنم، حالا اولین سوالی که باید بپرسم این هستش " **چقدر بخرم ؟ همه رو یکجا در همین قیمت بخرم؟ ** تا اینجا کار درست رو انجام دادم. هم برای یافتن یک ارز از شخص نخبه کمک گرفتم و هم ازش پرسیدم که چقدر بخرم. ولی یک اشتباه بزرگ انجام دادم . من قبل از همه اینها باید ابتدا سوال میکردم، که آیا قراره با هدف هولد بخرم یا معاملات نوسانی و روز مره و اسپات انجام بدم یا ترید کنم؟

چون اگر من ندونم که قراره چیکار کنم، قطعا همون ابتدای کار بازنده هستم . این نکته رو از تجربیات من، به خاطر بسپارید: **اکثر کسانی که امروز در زیانهای بزرگ هستند و میگویند که باید هولد کرد و صبر داشت، در روز نخست، برای کسب سود در کوتاه ترین زمان ممکن، آن ارز را خریداری کرده اند و چون برنامه مشخصی نداشته اند و زیان کرده اند، خرید نوسانی خود را به هولد تغییر داده اند **

پس چی شد؟ مرحله نخست :

• در چه بازاری معامله کنیم؟
  • هدفم از خرید این رمز ارز چیست؟

پس الگوریتم تخصیص سرمایه در ارزهای دیجیتال به این صورت شد:

1. گام نخست، انتخاب بازار یا بازارهای مناسب برای معامله و داشتن اهدافی مشخص

پس قبل از هر چیز، شما دوست عزیز، باید بدونی که میخوای با این سرمایه ات چیکار کنی و بعد بیای به بخش تخصیص سرمایه.

من نمیخوام مطلب اول طولانی بشه و سریعتر میخوام بپردازم به موضوع اصلی . پس این مقدمه رو در همینجا به پایان میرسونم و در مطلب بعدی میپردازم به آموزش اصلی

3 لایک‌کرده

قبل از هر چیز، لطفا تجربیاتتون رو در این ضمینه در میون بزارید . اینطور نباشه که من فقط متکلم وحده نباشم و شما هم سهیم باشید و مشارکت کنید یا حتی سوالاتتون رو بپرسید و برای اینکه این تاپیک پیچیده نشه و اگر کسی در ماه های آینده وارد این تاپیک بشه بتونه براحتی مطالب رو متوجه بشه، اینطور تصور می کنم که شما با بازار اسپات و فیوچرز و هولدینگ آشنا هستید . اگر نیستید در گوگل جستجو کنید در این باره توضیحات جامعی وجود داره . پس می پردازیم به اصل موضوع :slight_smile:

یک : ** انتخاب بازار یا بازارهای مناسب **

قبل از هر چیز بر اساس ویژگی رفتاری و علایق و ریسک پذیری که دارید، باید مشخص کنید که قرار هست با این سرمایه تون، در چه بازار یا بازارهایی معامله کنید. این رو باید انجام بدید. تصور نکنید که بی اهمیت هست، بلکه آینده معاملاتی شما رو خواهد ساخت. به هیچ عنوان تفریحی یا تفننی معامله نکنید. حتما استراتژی معاملاتی خودتون رو در همون ابتدا بچینید. برای این کار:

یک کاغذ A4 تهیه کنید و برای هر بازاری به صورت زیر مشخص کنید:

برای بازار اسپات یا معاملات نوسانی :

• میزان سرمایه نقد خودتون رو به ریال و به تتر یا دلار " با قیمت همون روز" بنویسید.
  • اگر فقط قصد خرید اسپات رو دارید، مشخص کنید که در کدام صرافی داخلی یا خارجی قرار هست معامله کنید.
  • اگر بخشی از سرمایه تون رو میخواید برای هولد، اختصاص بدید، مشخص کنید به ریال و به تتر.
  • اگر بخشی از سرمایه تون رو به فیوچرز میخواید اختصاص بدید، مشخص کنید به ریال و به تتر.
  • میزان ریسک پذیریتون رو به صورت " ریسک پایین، ریسک بالا، ریسک متوسط" مشخص کنید.
  • اگر در آینده به سرمایه تون نیاز دارید، تاریخش رو بنویسید.

اگر قصد انجام معامله به صورت هولدینگ رو دارید:

• مشخص کنید که ارزها رو در صرافی نگهداری می کنید یا به کیف پولتون منتقل می دید.
  • مشخص کنید که تا چه مدت قصد هولد یا نگهداری ارزها رو دارید.
  • تمام مواردی که برای بازار اسپات گفته شده ،مشخص کنید.
  • اگر قصد انجام معامله در اسپات و ( یا ) فیوچرز رو دارید، یادداشت کنید.

برای بازار فیوچرز :

• تمام موارد اولیه که برای اسپات و هولدینگ گفته شد برای فیوچرز نیز مشخص و تعیین کنید

حال که تشخیص دادید و درج کردید که قرار هست در چه بازارهایی یا با چه ابزارهایی معامله کنید، میریم سراغ موضوع تاپیک :slight_smile:

بخش اول : روش تخصیص سرمایه در هولدینگ

در روش تخصیص سرمایه برای معاملات هولدینگ ( معاملات بلند مدت، با هدف نگهداری حداقل 1 ساله و حداکثر 3 ساله ) بنا بر تجربه ام و دانش اندکی که دارم، پنج روش تخصیص رو میتونم معرفی کنم که به نسبت شرایطی که دارید، میتونید یکی از روشها رو انتخاب کنید. به هیچ عنوان تمام روشها یا از مجموع روشها استفاده نکنید بلکه یک استراتژی مشخص داشته باشید . به این منظور، با اولین روش آشنا می شیم:

استراتژی اول، تخصیص سرمایه در هولدینگ:

• ابتدا میزان سرمایه برای هولد حداقل 1 ساله را انتخاب می کنیم.
  • بیست درصد ( 20% ) از سرمایه را جدا می کنیم و 80 % مابقی را برای خرید 5 ارز دیجیتال جدا می کنیم.
  • با 20 درصد از سرمایه ای که در ابتدا جدا کردیم، ارز دیجیتال " بیتکوین " را خریداری می کنیم.
  • با 80 درصد مابقی سرمایه، 5 ارز با شرایط حجمی زیر خریداری می کنیم:
    تنها یک ارز در این سبدرا از ارزهای پر ریسک یا همان ارزهای زرد یا شتکوین به میزان 10 درصد سرمایه خریداری کنید.
    تنها ده درصد از سرمایه را برای خرید ارز تتر اختصاص دهید.
    باقی مانده مبلغ سرمایه را به خرید 3 ارز دیگر با حجم ریالی یکسان اختصاص دهید، به گونه ای که هیچ کدام از آن سه ارز از دسته زردارزها یا شتکوین ها نباشد.

پس ما در این چیدمان سبد ارزی در شیوه خرید هولدینگ،تعداد 6 رمز ارز را خریداری می کنیم که یکیش بیت کوین هست و یکیش تتر و چهار ارز دیگه یکیش از زردارزها و سه تای دیگه از ارزهای دارای رتبه بالاتر به انتخاب و تحلیل خودتان هست.

ما در این چیدمان، با خرید بیت کوین، به سبدمون بار ارزشی بالایی دادیم. با خرید تتر، بخشی از سرمایه مون رو بیمه کردیم، و با خرید 4 ارز دیگه، ریسک رو مدیریت کردیم.

این یکی از روشهایی هستش که برای آندسته از دوستانی که به صورت هولدینگ معامله میکنن، معرفی شد. هر روز در این تاپیک، یک شیوه یا چیدمان سبد ارزی رو خدمتتون معرفی می کنم.

به یاد داشته باشید : شما اگر بجز هولدینگ، معاملات اسپات یا فیوچرز هم انجام میدید، طبق توضیحاتی که در بالا دادم عمل کنید و مبلغی رو که میخواید باهاش به صورت هولد خرید کنید، از سرمایه اصلیتون جدا کنید و سپس درصدها رو به صورت گفته شده اعمال کنید

مثال : شما 100 میلیون تومان سرمایه دارید. قصد دارید 50 میلیون رو هولد کنید و با 50 میلیون دیگه اسپات و فیوچرز معامله کنید.

حالا اگر بخواید از استراتژی معرفی شده استفاده کنید، نسبت ها رو به 50 میلیون تومان اعمال کنید یعنی 20 درصد از 50 میلیون که میشه 10 میلیون تومان رو جدا کنید و باهاش بیت کوین بخرید و 40 میلیون رو به صورتی که گفته شد.

نکته پایانی : ** در خصوص نحوه خرید،یعنی خرید پله ای یا خرید تک پله ، در ادامه توضیح خواهم داد که مثلا در روش بالا، آیا تمام 20 درصد سرمایه رو فورا بیت کوین بخریم یا تتر بخریم یا روشهای معینی داره؟ **

لطفا نظرات و پیشنهاداتتون رو در میان بزارید تا همه استفاده کنن . شما از چه روشی استفاده می کنید؟ تجربه ای در این خصوص دارید؟

1 لایک

سال نو مبارک و فرخنده باد . با آرزوی سالی پر حرارت و پر جنب و جوش برای مردم ایران.

امروز تخصیص سرمایه در معاملات اسپات یعنی خرید و فروش روزمره در صرافی های داخلی و خارجی رو ارائه خواهم داد

سال نو مبارک و فرخنده باد

تخصیص سرمایه در معاملات اسپات : روش شماره یک :

تمام سرمایه را به 8 تقسیم می کنیم . مثال: سرمایه 80 میلیون تومان است

• 80/000/000 تومان تقسیم بر 8 = 10/000/000 تومان " مبلغ هر بخش 10 میلیون تومان "

مبلغ دو بخش یا 20 میلیون تومان را تتر خریداری می کنیم و دست نخواهیم زد.
مبلغ 6 بخش یا 60 میلیون تومان دیگر را به خرید سایر رمزارزها بجز بیت کوین اختصاص میدهید.
تنها میتوانید ارزهایی خریداری کنید که در رتبه کمتر از 300 قرار دارند.
تنها از هر گروه میتوانید 2 رمز ارز خریداری کنید.
بجز تتر نمی توانید استیبل کوین دیگری را خریداری کنید.
هیچگاه نباید تمام سرمایه 60 میلیون تومان را به یکباره خرید کنید.
تنها میتوانید ابتدا 4 رمز ارز خریداری کرده و در سبد داشته باشید.
چنانچه 4 رمز ارزی که به نسبت مساوی خریداری کردید در مجموع به 5 درصد سود رسیده باشند، میتوانید با 20 میلیون تومان یا 2 بخش دیگر سرمایه تان، خرید کنید. اگر سبدتان در زیان باشد یا زیر 5 درصد سود داشته باشند، این 2 بخش از سرمایه باید دست نخورده باقی بماند تا شرایط خرید ایجاد شود.

• چنانچه مبلغ سبد ارزی شما پس از فروش ارزهایتان ، افزایش یافت، میبایست مجددا همان تقسیم بر هشت را انجام دهید.

• مثال : شما 80 میلیون تومان دارید و در صرافی داخلی حساب باز کرده اید و به صورت اسپات میخواهید معامله کنید.
    کل مبلغ را به ریال در حساب کاربریتان واریز می کنید ( در صرافی خارجی در همان ابتدا مطابق قوانین این صرافی ها تمام سرمایه را به تتر تبدیل کرده اید) . در همان ابتدا، هشتاد میلیون را به 8 قسمت مساوی تقسیم می کنید. میشود 8 بخش 10 میلیون تومانی.

• مبلغ 2 بخش یا 20 میلیون تومان را به تتر تبدیل کرده و دست نخورده برای همیشه نگهداری می کنید . در صرافی خارجی، به میزان 20 میلیون تومان ، تتر را کنار میگذارید و هیچ معامله ای نمی کنید .

• با چهار بخش یا 40 میلیون تومان ، شما 4 رمز ارز میخرید( مثلا از میم کوین ها " دوج و فلوکی " و از سایر گروه ها دو ارز سولانا و کاردانو )

• مبلغ دو بخش یا 20 میلیون تومان ( به تتر در صرافی خارجی) باقی مانده است و نقد نگهداری می کنید و تنها زمانی میتوانید جهت خرید ارز جدید استفاده کنید که مجموع سبد شما بیش از 5 درصد در سود باشد. چنانچه در زیان باشد یا کمتر از 5 درصد در سود باشند، نمی توانید با 20 میلیون تومان، ارزدیگری بخرید.

• مهم : هیچگاه با 20 میلیون یا دو بخش دیگر، حتی اگر آن 4 بخش ، در سود باشند، نمیتوانید مجددا از همان 4 ارز خرید کنید و باید 2 ارز متفاوت خریداری کنید.

• حال شما دارای 7 ارز هستید که یکی تتر است و دست نخورده باقی میماند و پس از فروش 6 ارز دیگر، سرمایه کلی شما افزایش یافته و 160 میلیون تومان شده است.

• در اینصورت باید مجددا 160 را به 8 تقسیم کنید = 20/000/000 تومان

• شما اکنون باید 2 بخش یا 40 میلیون تومان تتر را برای همیشه نگهداری کنید. میزان تتر موجود شما 20 میلیون است پس مجددا 20 میلیون تومان دیگر تتر میخرید و نگهداری می کنید

• میزان باقی مانده سرمایه شما 120 میلیون تومان است که میشود 6 بخش 20 میلیونی و مجددا همین فرایند را ادامه میدهید

• سبد شما باید همیشه به 8 تقسیم شده و همیشه 2 بخش تتر در سبد داشته باشید.

درود بر همه دوستان. سال نو مبارک

قصد داشتم بخش جدیدی رو به عنوان استراتژی های معاملاتی باز کنم ولی با توجه به اینکه این بخش، ارتباطی مستقیم با استراتژی های تخصیص سرمایه داره، بهتر دیدم که از این پس استراتژی های ترید یا معامله رو هم در همین بخش معرفی کنم.

اولین استراتژی، کتابچه ای پی دی اف رو در سایت تریدآسان به رایگان منتشر کردیم که میتونید دانلود کنید. در این کتابچه پی دی اف، قرار هستش پنج استراتژی معرفی بشه با سبک های مختلف و تا کنون دو استراتژی بسیار عالی معرفی شده. توصیه می کنم حتما دانلود کنید چون در خصوص بازار اسپات هم موفق بوده.

توجه : این کتاب و تمام استراتژی هایی که معرفی میشه همگی دارای ریسک هستند و اینطور نیست که یک استراتژی داشته باشیم و کسب سود کنیم. موضوع ترید بسیار پیچیده هستش. پس لطفا تصور نکنید که یک استراتژی بهتون معرفی شده و همه تریدهاتون با سود بسته میشه.

بهترین استراتژی نهایتا 70 درصد موفق هست و این بسیار عالیه.

در این صفحه، هر هفته استراتژی هایی برای ترید معرفی خواهم کرد. اکثر استراتژی هایی که معرفی می کنم در خصوص معامله در صرافی های داخلی هست چون گویا اکثرا در صرافی های داخلی فعالیت می کنن.

1 لایک