لجر، شرکت سازنده کیف پولهای سختافزاری ارز دیجیتال، پس از معرفی سرویس جنجالی جدید خود مورد انتقاد بسیاری از اعضای برجسته صنعت قرار گرفت. در حالی مدیرعامل این شرکت عقیده دارد این ویژگی میتواند جایگزین استفاده از کاغذ در آینده شود، منتقدان استدلال میکنند که این سرویس حریم خصوصی و امنیت کاربران را به خطر خواهد انداخت.
شخصاً به این امر اعتقادی ندارم اما چون اشتراکی هست و خوداختیاری ایرادی نمیبینم ولی اگه هرکدام از این شرکت ها به دنبال امنیت کاربر بودند واقعا جای همچین داستانی یک کد برا ولت خودشون مینوشتن که این قابلیت ایجاد بشه اون دوازده کلمه رو هرکس بسته به نیاز خودش با جمله ذهنی خود یا یک بیت شعر رمزنگاری کنه یعنی مثل کیبورد مجازی برا پرداخت های اینترنتی بااین تفاوت که جای اینکه شما عدد رمز خودت بزنی اون تغییر بده شما کل اون دوازده کلمه رمز با جمله مورد انتخاب خودت جایگزین میکنی اینطور که به طور مثال جمله من رفتم بستنی آناناسی سفارش بدم اما خامه نداشت با کدنویسی اختصاصی ولت در اصل تبدیل به اون دوازده کلمه بازیابی میشه درنتیجه کاربر نگران فراموشی کلمات هم نمیشه چرا که جمله ملکه ذهنی خود رو تبدیل به دوازده کلید کرده حال برا پیش نیامد در اشتباهات اتفاقی میشه درکنار این جمله اثرانگشت و عنبیه چشم هم اضافه بشه دیگه امکان ندارد شخصی حتی با دونستن جمله ملکه ذهنی من بتونه به هر دو مورد دیگه هم که اثرانگشت و مردمک چشم هست هم دسترسی داشته باشه
از همه این روش ها کاربردی تر قابلیت تمام ولت ها به پشتیبانی از دوازده و بیست چهار و سی وشش کلمه بازیابی هست که خود شخص بتونه تایین کنه با چه تعداد کلمه میخواد ولت خودش ایمن کنه و کلمات انتخابی هم خودش انتخاب کنه برخلاف سیستم فعلی که خیلی از ولت ها بیست چهار کلمه ساپورت نمیکنن و براهمین مجبوری دوازده کلمه که استاندارد هست انتخاب کنی تا در تمام ولت ها بتونی بازیابی کنی از طرفی کلمات خود ولت میسازه و میده که همین باعث میشه به ذهن نمونه و احتمال فراموشی وجود داره درحالی که کافی بود زبان های مختلف پشتیبانی میکرد و شخص خودش میتونست جمله ای که از دوازده یا بیست چهار کلمه تشکیل شده رو به عنوان کلید بازیابی قرار بده تصور کنید کلید بازیابی شما بیت شعری بود که دوست داشتید یا آیه ای که دوست داشتید یا ضرب المثلی که دوست داشتید دیگر چه نیاز به یاداشت کردن وجود داشت!
و برای جلوگیری از تکرار جملات مشابه هم دو عامل دیگر مثل اسکن چشم و اسکن انگشت اضافه میشد