بیش از یک دهه است که بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در جهان پدید آمدهاند و مفاهیمی چون تمرکززدایی و امور مالی غیرمتمرکز بر سر زبانها افتادهاند. بااینحال، موضوع تمرکززدایی از پول و امور مالی بسیار قدیمیتر از اینهاست و افراد زیادی در طول تاریخ به این مسئله فکر کردهاند. در این مطلب که با کمک مقالهای از وبسایت مدیوم نوشته شده است، تاریخچه پول مدرن را بررسی میکنیم و توضیح میدهیم که چه کسانی از گذشته تابهحال به فکر غیرمتمرکزکردن پول و امور مالی بودهاند. پس تا پایان این مطلب جذاب با ما همراه باشید.
سلام
این که هر چقد دوس داشتیم پول چاپ کنیم شاید در کوتاه مدت جواب بده اما در بلند مدت آثار مخربی میزاره که سالهای بعد مشخص میشه چون با این کار فقط پول های قدرتمند مثل دلار یورو یا … میتونن جون سالم به در ببرن اما بقه کشورهایی که پولشون قدرت زیادی نداره میتونه بسیار خطرناک باشه .
من نظرم اینه نظام پولی جدید هم در دراز مدت شکست میخوره میمونه طلا و بیتکوین . حالا باید دید کدومشون رو مردم و دولت ها انتخاب میکنن یا این که هر دو در راس کار قرار میگیرن
از اونجایی که سلطه نظام مالی دست بانک هاست و عملا بی ارزش شدن یا با ارزش شدن پول و دارایی مردم هم دست بانک هاست بیت کوین صرفا به عنوان یک کالای دیجیتال در کنار طلا میتونه جایگاه خودش رو پیدا کنه…پول همیشه در انحصار دولته و این دیدگاه های رویا پرورانه که انحصار پول رو از دولت در بیاریم بیشتر شبیه طنزه…بیت کوین مگر قرار نبود در شرایط تورم به کار بیاد و تورم زدا باشه؟پس چطور میشه که فاجعه بارترین ریزش رو تجربه میکنه در اوج تورم اقتصادی دنیا؟واقعا وقتی تورم ایجاد میشه ملت دنبال این هستن سرمایشون رو حفظ کنن نه که ۹۰ درصد از سرمایشون کم بشه…دیدیم که همین چندی پیش طلا عملکرد به مراتب بهتری نسبت به بیت کوین داشت و ۲۰۰ دلار رشد قیمتی کرد اما بیت کوین حتی فرصت اصلاح قیمتی هم نداد!این واضحه که بیت کوین در شرایط نابسامان اقتصادی نمیتونه برای سرمایه گذاران کلان دارایی امنی باشه
صد در صد حرفتون درسته این توهم و بزرگ سازی که برای بیت کوین و اتریوم در این سال ها انجام گرفت حباب هاش ترکید و وقتی بیت کوین مثلا به مرز 70 هرار دلار یا اتریوم به مرز 5 هزار دلار رسید اگه می گفتی دلخوش نباشید قیمت ها دوباره تا این حد سقوط می کنه بهت می خندیدند یا حتی بد و بیراه می گفتن ولی تجربه نشون داده کریپتو جایگاه امنی برای سرمایه گذاری نبوده و حتی اگه دوباره روزی رشد کنه می تونه به سرنوشت دوباره الان و چه بسا بدتر دچار بشه چون چیزی که پشتوانه مردمی داشته باشه جایگاه محکمی نداره و اسیر هیجانات کاذب هست اما وقتی دارایی خاصی دولتی می شه دولت سرمایه بزرگی رو در هر شرایطی پشتوانه اون دارایی قرار می ده مثل طلا و … امیدوارم سایت این مطلب را منتشر کنه
صحبت های جالبی است ولی این نظام پولی جدید که میگن دیجیتال ، بزرگترین نواسانات رو داره و بدتر از پول فیزیکی است با هر اتفاق کوچک بازار دچار تزلزل میشه ،واحد پولی که با گزارش یک شبه در برنامه تلویزیونی بالا یا پایین میشه جطور میخواد آینده رو در دست بگیره وقتی خودش ثباتی نداره.
البته من نه محقق هستم و تحصیلاتی در این زمینه دارم.
مطالبی جالبی گذاشتید
ممنون
با تشکر از مطالب خوبتون
دوستان بیتکوین و در کل کریپتو به صورت بسیار محدود از طرف جامعه جهانی پذیرفته شده و یکی از دلایل نوسانات قیمتیش هم همین پذیرش محدود و خام بودن این بازاره. هرچه سرمایه در گردش بازاری بیشتر باشه نوسان قیمتی کمتره و برعکس. برای مقایسه کوتاه عرض کنم که مارکت کپ طلا در حال حاظر ۱۱ تریلیون دلاره و بیتکوین حدود ۳۰۰ میلیارد دلار. زمانی که بیتکوین بتونه سرمایه در گردشی بیش از طلا داشته باشه و یا بهش نزدیک بشه قطعا از طرف دولت ها مانند طلا به رسمیت شناخته میشه و نوسانات هم کمتر خواهد شد.