شده تا به حال تو یه معاملهی برنده, فقط برای سود بیشتر مونده باشی؟
یه صدایی از درونت میگه : نکنه بفروشی دیوونه! ممکنه همون شانسی باشه که در خونهت و زده!
این دقیقٱ همون صداییه که هزاران نفر و خونه خراب کرده…!
درود به همراهان گرامی.
جون داداش ۲ دیقه وقت بذارید و این مطلب آموزشی رو بخونید. شک نکنید که به نفعتونه.
اول تحلیل سولانا: اخیراً حجم معاملات خوبی رو تجربه کرده و در حال آزمایش حمایت کلیدی روزانه به همراه یک خط روند مهمه. حفظ این نواحی میتونه باعث افزایش بیش از ۱۵ درصدی سولانا تا مرز ۱۹۹ دلار بشه.
حالا، بیآید نکتۀ آموزشی رو بگم براتون:
روانشناسی طمع:
۱- سود، دوقلوی شیطانی : وقتی وارد یه معامله میشیم و معامله به نفع ما حرکت میکنه، ناخودآگاهمون، بهمون میگه : «فقط کمی بیشتر… صبر کن!». دقیقا از اینجا بازی « طمع » شروع میشه.
ببین! اصلٱ مهم نیست قبلٱ چقدر خوب برنامهریزی کردیمآ، وقتی سود میکنیم، مغزمون خیالپردازی میکنه. سودهای دو، سه برابری آینده رو رؤیاسازی میکنه… و این رؤیا دقیقاً همون چیزیه که باعث میشه همه چیز و، از جمله سرمایۀ اولیه رو هم از دست بدیم.
ذهن ما طوری برنامهریزی شده که هوس برد دوباره داره. مثل تزریق دوپامینه. بنابراین ما، حتی وقتیکه نمودار، علائم معکوس رو نشون میده، موقعیتمون و حفظ میکنیم. همین زمینهساز فاجعه است…!
۲- سطوح حد سود: «چرا خارجشم، برد من حتمیه !
حقیقت تلخ اینجاست. اگه بهموقع از معامله خارج نشیم، اون سود واقعاً مال ما نمیشه.
حد سود فقط یه عدد نیست که. یه مرز روانیه که یک معاملهگر منظم رو از یک معاملهگر احساسی جدا میکنه. خیلی از مبتدیآ فکر میکنن تعیین حد سود به معنای دست کشیدن از سودهای بالقوهست، اما در واقع، به معنای احترام به برنامهریزی و سرمایه خودمونه.
ما همیشه فرصت دیگهای برای معامله داریم. همیشه… اما اگه «طمع» سرمایهمون و از بین ببره، چیزی برای فرصت بعدی باقی نمیمونه.
هر معامله فقط یک فصل از داستان ماست، نه تمام اون.
۳- تله رسانههای اجتماعی: وقتی مغزمون دیگه فکر نمیکنه. تبلیغات آنلاین سمه برامون. مثله: «X کوین همین الان ۱۰۰ برابر شد»!! «من هفتۀ گذشته ۵۰ هزار دلار درآمد داشتم»!!، این مطالب مغزمون و شستشو میده. و باعث میشه ما توهم بزنیم، دیگه معامله نمیکنیم که…
این توهم موفقیت یک شبه، باعث میشه استراتژی خودمون و نادیده بگیریم و شروع به کپیکردن افرادی کنیم که چه بسا حتی واقعی نیستن. اینطوری به آرومی به ورطه نابودی میریم. احساس عقبموندگی از بازار میکنیم و این ترس، ما رو به سمت تصمیمات حریصانه و غیرمنطقی سوق میده.
خوشبختانه، TradingView ابزارهای متعددی داره که میتونن به ما کمک کنن حرص و طمع خودمون و کنترل کنیم. کدوم ابزارها؟!
۱- هشدارها : یه هشدار در منطقه دریافت سود خودمون بذاریم تا مدام به نمودار خیره نشیم. بذارید سیستم وقتی زمانش رسید به ما اطلاع بده.
۲- ابزار موقعیت خرید/فروش: از این ابزار باید برای یادآوری بصری نقطه ورود، TP و SL خودمون استفاده کنیم. دیدن اون روی نمودار، پایبندی به برنامهمون رو آسانتر میکنه.
۳- باز پخش شمعی : یعنی چی؟! حرکات قیمت رو به عقب برگردونیم و خروجهای به موقع رو تمرین کنیم. ببینیم «حرص و طمع» چند بار معاملات ما رو میتونست نابود کنه.
۴- یادداشتها : در نمودار خودمون یادآوری بنویسیم. چیزهایی مثله «در ۲۵۰۰ خارج شو»، «بیش از حد نمون». وقتی این پیام رو در آینده میبینیم، بهمون کمک میکنه؛ در مسیر درست حرکت کنیم.
این ابزارها و کارها نظم و انضباط رو در معاملهمون به ارمغان میآره.
کلام آخر: « ورود و خروج»،
بازی همینه.
فراموش نکن: « کسب سود یک مهارته، اما خروج به موقع، یه هنره.»
اگه یاد بگیریم که به برنامۀ خودمون احترام بذاریم و حرص و طمع رو کنترل کنیم، هم سرمایهمون و حفظ میکنیم و هم سلامته تصمیماتمون و تضمین میکنیم.
فراموش نکنیم که « اگه از این معامله جون سالم به در ببریم، همیشه معامله بعدی وجود داره».
من که با عشق این پست و تقدیمتون کردم. امیدوارم که حمایت شما هم الهامبخش من در ارائه پستهای بهتر باشه! ضمنٱ خجالتی نباشید! دوست دارم نظرات شما و هم ببینم. با تشکر فراوان. آرمان.
سلب مسئولیت: لطفاً قبل از هر نوع سرمایهگذاری، حتماً تحقیق کنید.