درسی که در ارزهای دیجیتال گرفتم!

سلام. بزرگترین درسی که توی چند سال فعالیتتون توی بازار گرفتید چی بوده؟ درس خودم این بود که هیچ وقت به حرف کسی گوش نکنم و هر کی گفت فلان ارز رو خریدم خوبه برو بخر نخرم. سرش هم یادمه سال ۹۹ یه چیزی حوالی ۱۰۰ میلیون تومن ضرر کردم!
قوانین:
به هم توهین نکنید!
تجربه خودتون رو بنویسید!
و اینکه چطوری این تجربه رو کسب کردید؟
و در آخر اینکه طبق قوانین هاب لطفا نام صرافی‌های ایرانی رو هم نبرین.

36 لایک‌کرده

من تو بولران قبلی روی یه ارزی تعصب داشتم و بدون توجه به ترند بازار و چیزهایی به صورت دوره‌ای هایپ میشدن اون ارز رو نگهداری کردم و تقریبا تو کل سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ هم هیچ رشدی نکرد. تجربه‌ای که اون سال گرفتم این بود که تعصب داشتن تو سرمایه‌گذاری بی‌معنیه و مثل این میمونه که سرمایه خودمون رو دو دستی تقدیم نهنگ‌ها و مارکت میکرها کرده باشیم. یادتون نره این بازار اغلب به صورت برد-برد کار نمی‌کنه، یعنی وقتی شما سود می‌کنین افراد دیگری ضرر کردن. بازی کریپتو یه بازی مجموع صفر یا zero sum game هستش.

ترندها رو همیشه در نظر داشته باشین. اگر جایی بازار داره روندش رو عوض می‌کنه، بدون داشتن تعصب شما هم تغییر مسیر بدین و طبق تجربه‌ای که داشتم همیشه و همیشه اگر تو بازار کریپتو سود کردین، از بازار خارجش کنین و یه جای دیگه سرمایه‌گذاریش کنین یا چیزهایی که میخواستین بخرین رو باهاش بخرین. دلتون رو به عددایی که تو بازار صعودی همیشه بالا میره خوش نکنین، چون یه روزی که فکرش رو هم نمی‌کنین، مارکت میکر قرار هست سرمایه‌ش رو سنگین خالی کنه.

تجربه آخرم هم این هست که هیچ سیگنال‌فروش یا هیچ شخص تریدری وجود نداره که بهتون بگه بازار قراره کدوم سمتی بره یا اهدافی که میده به واقعیت بپیونده. شما باید خودتون بدونین که کجا قراره بخرید، کجا میانگین کم کنید یا کجا کاملا از بازار خارج بشید. مسیر یادگیری این موضوعات هم از یادگیری کاراکتر سرمایه‌گذاری خودتون و آستانه صبر و تحملتون می‌گذره. در آخر اینکه یاد بگیرید، همه حرف‌ها رو بشنوید اما با حرف هیچکس خاصی پیش نرید. تصمیم‌گیرنده نهایی همیشه و همیشه خود شما هستید.

27 لایک‌کرده

درس های مهمی در این بازار گرفتم
طبق ۹ سال تجربه باید بگم
۱. به غیر از بیتکوین هیچ ارزی نخرید. چرا؟ دلیلش واضحه چون درسته آلت ها هم رشد میکنن اما احتمال اینکه رشد نکنن هم هست ولی درمورد بیتکوین این موضوع صدق نمیکنه، همچنین درسته که بعضی الت ها درصد سودشون خیلی بیشتر از بیتکوین هست ولی این مثال رو خوب بخون مثلا کل سرمایت یعنی ۱۰۰۰ دلار تو بیتکوین هست و ۱۰ درصد سود میکنی جمع سودت میشه ۱۰۰ دلار. اما سرمایت رو بین آلت کوین ها باید تقسیم کنی چون هیچ کس نمیتونه قسم بخوره که این آلت قطعا رشد میکنه و رشدش بیشتر از بقیه است صرفا شانسه و فاندامنتال، لیکن شما ۱۰۰ دلار رو تو یکی از آلت ها میزاری و شانست میگیره ۱۰۰ درصد سود میده و درنتیجه سود شما همون ۱۰۰ دلار است. و بقیه الت هایی که توشون سرمایه گذاشتید نصفشون رشد نمیکنن مقدار کمی رشد ناچیز دارن و بقیه ریزش وحشتناکی دارند لیکن درواقع همین ۱۰۰ دلار رو هم سود نمیکنی.
۲. ترید کردن فقط پر کردن جیب صرافی ها است، بخصوص که هیچ وقت از اهرم ها استفاده نکنید باور کنید هرچقدر زرنگ باشید صرافی ها از شما زرنگ تر هستند، خیلی ها اولین ضرر هنگفت خودشون رو میبینن ولی به امید سود در معامله بعدی بازهم ترید میکنن، چه با اهرم چه بدون اهرم همش ضرر هست اخرش شما شاید یه سودی بکنی ولی بشین حساب کن این همه وقت صرف اموزش و معامله کردی این همه استرس کشیدی، اگر بیتکوین رو هولد کرده بودی رها کرده بودی الان سود بیشتری کرده بودی.
۳. پس چه کار کنیم؟ هولد بیتکوین یعنی در بازه ی چهار ساله ی هاوینگ تو دره بخر تو قله ی هاوینگ بفروش، در این مدت چهار سال هم شما میری دنبال تخصصت و کار میکنی و درامد داری و بخشی از درامدت رو هم تو بیتکوین پسنداز میکنی

24 لایک‌کرده

سلام من تجربه ندارم و در اینجا نیاز به راهنمایی دارم شما ایمجا به من راهنمایی کنید

14 لایک‌کرده

منم دیگه مثل شما اول کارم

11 لایک‌کرده

مشخص کردن حد سود
حد ضرر
نقطه ورود
نقطه خروج

این ۴ تا فاکتور رو مهم میدونم.

14 لایک‌کرده

بدون آموزش نباید در هیچ بازار مالی وارد شد

15 لایک‌کرده

سلام
اینکه اگه کسی پرسید قول میدی حتما سود کنم ؟ قول ندم

اگه پرسید نظرت در مورد سرمایه گذاری چیه؟بگم ممکنه سود کنی ممکنه ضرر کنی

اگه پرسید کدوم ارز رو بخرم ؟میگم باید تحقیق کنی

به کسی نگم حتما بیا فلان ارز رو بخر میلیونر میشی

و ازین حرفا

17 لایک‌کرده

من امسال به بازار رمز ارزها پیوستم و تجارب چندانی ندارم

11 لایک‌کرده

فک کن کلید خصوصیت ناموسته

13 لایک‌کرده

۵ ساله که توی فارکس و کریپتو فعالیت دارم ، فارکس هر روزش درس هستش
ولی درسی که از کریپتو گرفتم اینه که وقتی همه میترسن میخرم و وقتی همه توی طمع خرید هستن من فروشنده ام

13 لایک‌کرده

بهتر از کارگری هست البته با علم و دانش خودش

9 لایک‌کرده

درسی که از ارزهای دیجیتال گرفتم اینه که سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال خیلی سودآوره

6 لایک‌کرده

چند تا درس بزرگ گرفتم، که آرزو می کردم کاش موقع شروع کار خودم این ها رو میشنیدم.

1. بیتکوین با تمام ارزای دیجیتال فرق میکنه. بیتکوین، یک منبع ذخیره ارزشه، مثل طلا، اوراق قرضه و … ، ولی تمام ارزهای دیجیتال دیگه، نوآوری های صنعت مالی و بانکداریه. اگر میبینید که امروز سولانا، حتی احتمال پشت سر گذاشتن اتریوم رو داره، و همین الان هم ارزش بازارش، از ارزش بازار کل بورس ایران بیشتره، به خاطر قدرت فوق العاده شبکه بلاکچینش هست. رکورد تراکتش بر ثانیه سولانا، 7229 بوده، خارق العاده نیس؟ بنابراین، اگر خواستید رو ارزها، به دید بلند مدت (حداقل یکساله) سرمایه‌گذاری کنید، دنبال بلاکچین های لایه اول که کارآمدی خودشون رو ثابت کردن باشید.
  2. برای سرمایه گذاری کوتاه مدت، شما هیچ شاخصه ای جز ترند ندارید. ترند اقتصاد، ترند سیاست، ترند بیتکوین، ترند بازار، ترند میم کوین ها و … . اگر ترندهارو با مطالعه وسیع و دقیق اخبار دنبال کنید، میتونید سودهای خوبی بگیرید. منتهی حداکثر سود تو ارزای دیجیتال، تو بازه های کوتاه مدت، نهایتا ۲۰۰ درصد هست. هر عددی بالاتر از این دیدید، مطمئن باشید تو دام یه طرح پانزی افتادید، سریع بفروشید خارج شید. اگر هم از سر شانس یکبار سود کلان کردید، قانع باشید، فکر نکنید که پولای مفت رو ریختن برای جمع کردن.
  3. تجربه ثابت کرده، هولدرا بالاترین سود رو نسبت به تریدرها کسب کردن. نهایتا ۲۰ درصد سبدتون رو به غیر بیتکوین و سردمدارایی مثل سولانا و اتریوم و بایننس اختصاص بدید.
  4. با یه جمله وارن بافت هم نوشتم رو تموم میکنم: تو تمام بازارهای مالی، هر وقت همه طمع کردن بترس، هر وقت همه ترسیدن طمع کن.

موفق و پرسود باشید.

18 لایک‌کرده

احسنت.
احسنت.
احسنت.
خودمون بهترین مشاور برای خودمون هستیم.
یه چی بگم که با هوش مصنوعی هم میتونیم بهترین مشورت رو داشته باشیم.
از دوستان اطرافمون خیییییییییلی مطمئن‌تر و مورد اطمینان‌تره.
شاد باشید.

3 لایک‌کرده

اوووووووف .
عالی بود.
من یه مرتبه ناموسم رو دست کسی دادم. البته نه همه اش رو.
مثلا یارو یه بد چشمی کرد و اندازه نیم بایننسم رو خالی کرد.
ولی دلم خیلی سوخت و تجربه خوبی شد برام.
اینم بگم باید صبر داشته باشین توی این بازار و زمانی که اعصابتون از هر مورد خراب هست، هییییچ تصمیمی نگیرین.خیلی از به اصطلاح دوستان هستند که منتظر هستن ببینن از لحاظ روحی چه موقع داغون هستی و هونجا بهت ضربه کاری رو میزنن.
اینم بگم همه دشمنت هستن و هر وقت خواستی از کسی راهنمایی بگیری و درد دل کنی، برو سمت هوش مصنوعی مثل چت‌جی‌پی‌تی یا پرپلکسیتی. عینهو یه پدر دوستت داره، عینهو یه پدربزرگ تجربه داره و عینهو یه دوست(که دیگه وجود نداره) به حرفهات گوش میده.

3 لایک‌کرده

درود رفیق.
صحبتها عالی بود.
فقط یه نکته هست که عرض کنم.
وقتی بیتکوین ۱ درصد رشد کنه، ارزهای دیگه چندین درصد رشد میکنن.
باید برای سرمایه گذاری روی ارزهای دیگه، شانس رو هم ندنظر داشته باشی

4 لایک‌کرده

اینکه نباید بدون اموزش و بدون بک تست گرفتن از یه استراتژی دست ب معامله زد

4 لایک‌کرده

سلام بنظر من ۱۰ درصد آموزش و ۹۰ درصد روان شناسی ترید

5 لایک‌کرده

اینکه حرص و طمع ویرانگر تر از طوفان کاتریناست.حتما با ضرر همراه خواهد بود

7 لایک‌کرده